Zoet zure kip
- Herkomst Belgie
- Categorie Gevogelte
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van rik_heidi
- Schrijf een review
Bereidingswijze
- Snij de kip in blokjes en doe het in een micro schotel, voeg er de olie en de toe.
- Dan goed mengen.
- pellen en in grote blokken snijden en doe ze bij de kip.
- Zet dat dan gedurende 8 minuten in de micro op 600 watt.
- De laten uitlekken, maar het sap wel opvangen in een schaaltje.
- Bij het sap doe je de ketjup, wijnazijn en sojasaus en een halve bouillon blokje.
- Snijd de in stukjes en de helft toevoegen aan de saus.
- Zet de saus dan in de microwave gedurende 4 minuten op 600 watt maar zonder de kip.
- Dan voeg je er de toe en zet het er nog eens 4 minuten in de microwave op 600 watt.
- Dan leg je de kip erbij.
- Het is heerlijk met basmati rijst.
Ook lekker om te maken
Variaties op Zoet zure kip
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Ajam Pandang (zoet zure kip) | 1 | Gevogelte |
Zoet zure kip ananas | 1 | Rijstgerechten |
Ajam Panggang djeruk madu (zoet zure kip van de BBQ) | 1 | Bijgerechten |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- arachide olie en kippenbouillon kan sporen bevatten van pinda en Allergie in arachide olie
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in wijn en kippenbouillon
- ananas past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn en kippenbouillon
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in kippenbouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in kippenbouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn en maizena
- Sporen van soja kunnen voorkomen in arachide olie en kippenbouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 72 kcal | 3% | 288 kcal |
Vetten | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 10 g. | 4% | 40 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |