Zoete abrikozenbloempjes

Ingrediënten

+ -
print

Voor het glazuur:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Oven
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. Bereiding: +- 1 uur Koeltijd:
  2. minstends 1 uur Baktijd: 2 maal +- 12 min.
  3. VOOR 25 STUKS:
  4. De boter met de suiker, de citroenrasp en het ei gladroeren.
  5. De bloem erop zeven en alles kneden.
  6. Het deeg in plasticfolie wikkelen en minstends 1 uur in de koelkast zetten.
  7. De oven voorverwarmen op 175°C.
  8. Twee bakplaten bedekken met bakpapier.
  9. Het deeg op een met bloem bestoven aanrecht dun uitrollen. 5 cm grote koekjes in de vorm van bloemetjes uitsteken en op de bakplaten leggen.
  10. De koekjes midden in de oven +/- 12 min.
  11. bakken.
  12. Op de bakplaten laten afkoelen.
  13. Voor het glazuur de gezeefde met het gladroeren.
  14. Een paar druppels groene erdoor roeren.
  15. De helft van de koekjes garneren met glazuur en dit hard laten worden.
  16. De rest van de koekjes bestrijken met abrikozenconfiture en op elk koekje een geglazuurd koekje leggen.
25
25
25

Ook lekker om te maken

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • tarwebloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • poedersuiker en poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • klein ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in roomboter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • roomboter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in poedersuiker en poedersuiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
184 kcal
9%1104 kcal
Vetten
7 g.
11%42 g.
Waarvan verzadigd
3 g.
18%18 g.
Waarvan onverzadigd
2 g.
6%12 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
13%0 g.
Koolhydraten
0 g.
0%0 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
2 mg.
0%12 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Zoete abrikozenbloempjes