Zoete knoflook-kipvleugels
- Herkomst Nederland
- Categorie Gevogelte
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van pinke
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Hapjespan
- Wok
- Pan
Bereidingswijze
- Marineer de tien kipvleugels een halfuur in een beetje peper, zout en 2 theelepels maggie.
- Verwarm een wok of grote hapjespan goed voor en giet er 4 eetlepels in.
- Als de warm is, doe dan de kipvleugels in de pan en bak ze op middelhoog vuur in ongeveer 15 minuten goed krokant en gaar.
- Laat de kipvleugels uitlekken in een vergiet.
- Gooi de weg en veeg de pan schoon.
- Verwarm daarna de pan opnieuw en laat één eetlepel heet worden.
- Doe 3 tenen gepureerde of zeer fijn gehakte in de pan en voeg de sliertjes toe.
- Als de heerlijke geur van en chili loskomt ( en dat gebeurt vrij snel), doe dan de kipvleugels erbij.
- Voeg vervolgens 3 flinke eetlepels toe.
- Daarna alles kort roerbakken en als laatste een paar druppels en de bosuiringetjes toevoegen.
- Even omdraaien (bosui hoeft niet gaar te worden) en klaar.
- Ter garnering kunt u een paar en kleine blokjes ( verse) gebruiken.
- Voor een volledige maaltijd kunt u groenten meebakken.
- Bijvoorbeeld wat in slierten gesneden paprika.
- Paprika hoeft niet voorgekookt te worden en kunt u toevoegen wanneer u de en de chilislierten bakt.
- U kunt dit gerecht eten met rijst of met een lekkere, groene salade en brood.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Gemarineerde kip met zoete perensalade420m
-
Recept
Borrelpootjes in zoete saus425m
-
Recept
Ajam penikie (licht zoete kip)41u15m
-
Recept
Pittige kip met knoflook, sambal en mosterd420m
-
Recept
Gebraden kip met oregano, knoflook en citroen450m
-
Recept
Ajam Katsu (kipfilet met gember en knoflook)450m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- ananas past niet in een suiker-arm dieet.
- sesamolie is niet geschikt voor een sesam-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- peper en zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 1032 kcal | 51% | 4128 kcal |
Vetten | 12 g. | 18% | 48 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |