Zoete pizza met chocolade
- Herkomst Nederland
- Categorie Nagerechten
- Bereiden
- Kookboek van azuro
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Oven
- Zeef
- Rasp
Bereidingswijze
- Meng de met de en de .
Zeef de in een kom en maak een kuiltje in het midden. - Voeg het
-gistmengsel toe en werk de vloeistof door de .
Voeg het en de toe en kneed tot er zich een soepel deeg
vormt. (Voeg eventueel wat toe als het deeg moeilijk bewerkbaar
is).
Laat het deeg afgedekt rijzen op een warme plaats.
Kneed het deeg tot een bal en rol het uit op een met bestoven
werkblad tot een grote cirkel. - Laat het deeg nog een 10-tal minuten
narijzen en beleg het vervolgens met de ingrediënten.
Verdeel de over de vier schijven pizzadeeg, bestrooi met de
en rasp er de witte over. - Druppel de over
de pizza’s en bak ze in een voorverwarmde oven op 180°C gedurende
ongeveer 8 à 10 minuten.
Dien ze lauwwarm op met een bolletje -ijs en eventueel een
blaadje verse munt.
Bestuif met wat cacao en/of .
Eet smakelijk!
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie en chocolade
- gist en chocolade kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
- suiker, frambozen, poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in chocolade
- chocolade kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk
- Geen overeenkomsten gevonden.
- chocolade kan sporen bevatten van noten en Allergie in amandelen
- Geen overeenkomsten gevonden.
- chocolade kan sporen bevatten van lactose en Allergie in melk
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en poedersuiker
- Sporen van soja kunnen voorkomen in olie en chocolade
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 897 kcal | 44% | 3588 kcal |
Vetten | 40 g. | 57% | 160 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 107 g. | 41% | 428 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |