Zoete spareribs met kruidig grillsaus
- Herkomst Nederland
- Categorie BBQ
- Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Bakplaat
- Pan
- Oven
- Bakpapier
Bereidingswijze
- Breng voor de in een grote pan 3-4 liter water met wat aan de kook.
- Kook de ca. 1 uur en 30 minuten in het gezouten water (het vlees moet volledig bedekt zijn).
Pel en snipper voor de grillsaus de en de knoflook. - Schil de en hak hem fijn.
- Verhit de in een pan en bak er de ui, de knoflook en de glazig in.
- Strooi de suiker eroverheen en karamelliseer goudgeel.
- Roer de azijn, de , de , de , wat en de erdoorheen.
- Breng aan de kook en kook ca. 15 minuten op laag vuur.
- Neem de saus van het vuur.
Verwarm de oven voor op 150 graden.
Leg de op een met bakpapier beklede bakplaat.
Bestrijk de rondom met ca. 3/4 van de grillsaus (bak 45 minuten in de oven, bestrijk na 20 minuten baktijd nogmaals met de grillsaus en bak verder. - Dien de op met de overige grillsaus als dip.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Zoete spareribs41u
-
Recept
Gemarineerde spareribs41u15m
-
Recept
Geroosterde honing spareribs423u55m
-
Recept
Gemarineerde spareribs41u25m
-
Recept
Kruidige spareribs445m
-
Recept
Spareribs450m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in ketchup
- ketchup en rietsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in ketchup
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 123 kcal | 6% | 984 kcal |
Vetten | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 28 g. | 10% | 224 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |