Zoetzure gembersaus
- Herkomst Indonesie
- Categorie Sauzen en marinades
- Bereiden
- Kookboek van ma-griet
- Schrijf een review
Bereidingswijze
- Hak de gemberbolletjes ragfijn en breng ze met 2,5 deciliter water aan de kook.
Voeg azijn, bruine basterdsuiker (of Javaanse suiker), ketjap manis en gembersiroop toe.
Laat het een klein beetje inkoken.
Maak de maïzena aan met 2 eetlepels koud water.
Roer het mengsel door de inhoud van het pannetje en laat er even de kook over komen.
Voeg de laos vlak voor het opdienen toe.
Tip:
Voeg 1 theelepel sambal oelek aan de saus toe en/of roer er tegelijk met de laos ook 1 mespuntje knoflookpoeder door.
De saus kan worden ingevroren met dien verstande dat ze pas na het ontdooien met maïzena wordt gebonden.
Eet smakelijk!
Ook lekker om te maken
-
Recept
Gembersaus 2410m
-
Recept
Gembersaus45m
-
Recept
Djahe kuah (gembersaus)430m
-
Recept
Ketjap-Gembersaus410m
-
Recept
Zoetzure ananassaus415m
-
Recept
Zoetzure dressing415m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in sambal oelek
- sambal oelek kan sporen bevatten van gluten en Allergie in ketjap manis
- javaanse suiker en ketjap manis past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in azijn
- Sporen van noten kunnen voorkomen in sambal oelek
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van schaaldieren kunnen voorkomen in sambal oelek
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in azijn en javaanse suiker
- ketjap manis is niet geschikt voor een soja-intollerantie
- Sporen van vis kunnen voorkomen in sambal oelek
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 16 kcal | 0% | 64 kcal |
Vetten | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 3 g. | 1% | 12 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |