Zoetzuur varkensvlees met abrikozen
- Herkomst Nederland
- Categorie Vlees
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Wok
- Pan
Bereidingswijze
- Laat de uitlekken en vang het sap op.
- Schil de , was ze en snijd ze in repen.
- Maak de schoon, was hem en snijd hem in ringen.
- Maak de schoon en snijd ze doormidden.
- Was de , verwijder het steeltje, snijd hem in de lengte door, verwijder de zaadlijst en snijd hem in dunne ringetjes Pel de knoflook, schil de gemberwortel en snijd ze fijn.
- Snijd 5 abrikozenhelften in dunne partjes.
- Pureer de overige .
- Dep het vlees drooog en snijd het in repen.
- Verhit 1-2 eetlepels in een wok of grote pan.
- Bak het vlees hierin rondom krachtig aan, fruit de knoflook en de kort mee.
- Breng op smaak met en en neem uit de pan.
- Verhit 1 eetlepel in het braadvet, Bak hiein de groente, de en het pepertje 4-5 minuten en schep ze rgelmatig om.
- Breng op smaak met .
- Bak de kerrie kort mee.
- Schep de abrikozenpartjes en het vlees erdoorheen.
- Roer 125 ml water, de abrikozenpuree, de ketchup, het limoensap en 3-4 eetlepels abrikozensap erdoor en laat een beetje inkoken.
- Breng het gerecht op smaak en garneer het met gesneden .
Ook lekker om te maken
-
Recept
Zoetzuur varkensvlees met ananas41u30m
-
Recept
Babi pangang (zoetzuur varkensvlees met gember)445m
-
Recept
Zoetzuur varkensvlees41u5m
-
Recept
Runderstoofpotje met gedroogde abrikozen43u10m
-
Recept
Babi lombok ketjap (pittig gekruid varkensvlees)41u
-
Recept
Varkenshaas met abrikozen-amandelcompote440m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in champignons
- Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 201 kcal | 10% | 804 kcal |
Vetten | 6 g. | 8% | 24 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 30 g. | 11% | 120 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |