Zomerpudding met rode-bessensapsaus
- Herkomst Nederland
- Categorie Nagerechten
- Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
- Puddingvorm
Bereidingswijze
- Doe het fruit, de en 3 eetlepels water in een steelpan en laat 5 minuten sudderen of tot het fruit zacht is.
- Laat iets afkoelen.
- Bekleed de onderkant en de zijden van een puddingvorm met een inhoud van 900 mililiter met 6 sneetjes brood (snijd de sneden bij zodat ze elkaar overlappen), zonder tussenruimte.
- Giet het fruit af en vang het sap op.
- Doe het fruit dan over in de puddingvorm.
- Dek af met het resterende brood zodat dit een deksel vormt.
- Lepel er 3-4 eetlepels van het bewaarde sap over.
- Leg op het brood een bord met bijv.
- een zwaar conservenblik.
- Zet 2-3 uur in de koelkast om de sappen in het brood te laten trekken.
- Giet voor de saus het bewaarde sap in een pan en voeg de rode bessengelei toe.
- Laat 2-3 minuetn al roerende zachtjes koken, tot de gelei is gesmolten.
- Keer de pudding om op een bord en serveer met de rode bessensaus.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- volkoren brood kan sporen bevatten van gluten en Allergie in volkoren brood
- suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Sporen van sesam kunnen voorkomen in volkoren brood
- Sporen van ei kunnen voorkomen in volkoren brood
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in volkoren brood
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van noten kunnen voorkomen in volkoren brood
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- Sporen van soja kunnen voorkomen in volkoren brood
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 15 kcal | 0% | 60 kcal |
Vetten | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 3 g. | 1% | 12 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |