Zomerse maaltijdsoep van courgette met patisson

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan
  • Staafmixer

Bereidingswijze

  1. Pel de en snijd deze klein.
  2. Snipper de .
  3. Was de , snijd deze in de lengte in vieren en dan in in repen, verwijder zaad en snijd deze in blokjes.
  4. Was de patissons, verwijder het steeltje en de onderaanzet, snijd ze in vieren, verwijder het zaad met een lepel, snijd ze in repen en dan in blokjes.
  5. Fruit in de becelboter de en het .
  6. Doe de en de garam masala erbij.
  7. Even doorroeren.
  8. Voeg dan in gedeelten de courgette- en patissonstukjes toe (in 3 á 4 keer).
  9. Telkens even fruiten en dan weer een deel erbij (de hoeveelheid toevoegen in een keer zou het fruitproces verstoren).
  10. Dit neemt ca. 7 minuten in beslag.
  11. Voeg de kippenbouillon (nog zonder het vlees) toe en de laurierbladeren.
  12. Aan de kook brengen.
  13. De schillen, in kleine blokjes snijden en toevoegen.
  14. Het geheel met de deksel op de pan gaar koken in ca. 20 minuten.
  15. De laurierbladeren verwijderen en de soep met de staafmixer pureren (hoeft niet heel erg fijn, er mag gerust nog wat te bijten over blijven).
  16. Roer de door de soep.
  17. Tot zover kun je de soep voorbereiden op een jou passend moment.
  18. Voor het serveren:
  19. de soep weer aan de kook brengen, op smaak maken met ketjap en zwarte en de of peterselie, de tauge wassen en door de soep roeren, de boontjes in stukken gesneden toevoegen.
  20. Het kipvlees klein snijden en toevoegen.
  21. Een loskloppen met wat van de soep in een kommetje en met een paar flinke slagen met een houten lepel door de soep roeren.
  22. Soep serveren met (stok)brood.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in bouillon
  • bouillon kan sporen bevatten van gluten en Allergie in ketjap manis
  • ketjap manis past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bouillon kan sporen bevatten van ei en Allergie in ei
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in bouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bouillon kan sporen bevatten van selderij en Allergie in selderij
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bouillon kan sporen bevatten van soja en Allergie in ketjap manis
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bouillon past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
78 kcal
3%312 kcal
Vetten
2 g.
3%8 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
10 g.
4%40 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Zomerse maaltijdsoep van courgette met patisson