Zomervruchtentaart
- Herkomst Nederland
- Categorie Taart en gebak
- Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Mixer
- Spatel
- Oven
Bereidingswijze
- Kneed 200 gram , 50 gram , 100 gram koude in stukjes, 1 eidooier en 3 eetlepels koud water eerst met de deeghaken van de mixer en daarna met de hand tot een glad deeg.
- Wikkel het deeg in vershoudfolie en leg het ca. 30 minuten koud weg.
- Beboter een vorm van 26 cm doorsnede met uitneembare bodem.
- Splits de .
- Klop het eiwit stijf, strooi er tijdens het kloppen 50 gram bij.
- Klop 50 gram , 50 gram en de romig.
- Klop de eidooiers er een voor een doorheen.
- Klop de kwark en de erdoorheen.
- Rol het deeg op een beetje rond uit ca. 30 cm doorsnede.
- Beleg hiermee de vorm, druk het deeg in de rand.
- Snijd het evt.
- overlappende deeg eraf.
- Spatel het stijfgeklopte eiwit door het kwarkmengsel en strijk het over de bodem.
- Bak het ca. 1 uur en 10 minuten in een voorverwarmde oven op 175 graden C.
- Laat hem afkoelen.
- Haal de taart uit de vorm.
- Was de en halveer ze.
- Maak de rest van de vruchten voorzichtig schoon.
- Ris de van de takjes.
- Meng alle vruchten voorzichtig.
- Verdeel de vruchten over de taart.
- Meng de Taartina met 2 eetlepels .
- Roer het erdoor en breng al roerende aan de kook.
- Laat het kort afkoelen en verdeel het over de vruchten.
- Laat het opstijven.
- Bestrooi met en garneer met .
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- griesmeel kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
- suiker, vanillesuiker, aardbeien, frambozen past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- boter en magere kwark kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en magere kwark
- Geen overeenkomsten gevonden.
- pistachenootjes is niet geschikt voor een noten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter en magere kwark is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 678 kcal | 33% | 2712 kcal |
Vetten | 34 g. | 49% | 136 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 55 g. | 21% | 220 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 39 g. | 43% | 156 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |