Zonnige polenta met regenbooggroenten

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Stoompan
  • Rasp

Bereidingswijze

  1. Schil en snijd de biet, en .
  2. Ontlijst de gele en snijd in grove stukken.
  3. Snijd de in plakjes, verdeel de in roosjes, snijd de en knoflook fijn en rasp de verse .
  4. Plaats al deze groenten in een bamboe stoommandje en plaats het boven kokend (of gebruik een stoompan).
  5. De hoeveelheid moet ongeveer 250 mililiter zijn.
  6. Stoom de groenten beetgaar.
  7. Verwijder het stoommandje en doe de groenten in een glazen schaal.
  8. Week 9 een minuut in kokend terwijl de groenten stomen.
  9. Laat uitlekken, haal het velletje van de , hak de grof in stukjes en rooster ze in een antiaanbakpan tot ze een beetje bruin zijn geworden.
  10. Als de groenten gestoomd zijn gebruik je het zelfde , kleur het met rood en voeg een snufje selderijpoeder toe.
  11. Draai het vuur laag en strooi de polenta langzaam in het .
  12. Roer met een houten lepel met de klok mee (11 minuten) tot de polenta stevig en romig is.
  13. Voeg basilicum, babyspinazie toe en een paar scheutjes .
  14. Sprenkel tamari en balsamicoazijn over de groenten (naar smaak).
  15. Schep de groenten om.
  16. Verdeel de polenta over het midden van het bord en schep er de groenten over.
  17. Strooi de geroosterde erover.
  18. Sat nam.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • spinazie kan sporen bevatten van gluten en Allergie in sojasaus
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in balsamico azijn
  • amandelen is niet geschikt voor een noten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in balsamico azijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
152 kcal
7%608 kcal
Vetten
7 g.
11%28 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
21 g.
8%84 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Zonnige polenta met regenbooggroenten