Zucotto

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Pan

Bereidingswijze

  1. Neem een schaal van 1,5 liter inhoud.
  2. Vet de schaal in en beleg de binnenkant met plastic folie.
  3. Snijd de in plakken (ongeveer 0,8 centimeter) en snijd deze diagonaal door waardoor je twee driehoekjes krijgt.
  4. Bekleed de binnenkant en de bodem van de schaal met deze plakken.
  5. Zorg ervoor dat de plakken elkaar niet overlappen.
  6. Bewaar enkele plakken om de bodem van de zuccoto te beleggen.
  7. Besmeer de vervolgens met de cognac of .
  8. Plaats een schaal in een pan met heet water en smelt in deze schaal de chocola.
  9. Laat deze enigszins afkoelen.
  10. Klop de helft van de en roer deze in gedeelten voorzichtig door de chocola.
  11. Doe dit mengsel in de met bekleedde schaal.
  12. Rooster de .
  13. Klop de rest van de met de .
  14. Voeg, indien gewenst, het amandelextract toe.
  15. Meng dit mengsel met de geroosterde .
  16. Voeg het vervolgens aan de schaal toe.
  17. Bestrijk de cakeplakken met cognac of en leg de bestreken kant op het mengsel.
  18. Zorg dat het hele mengsel helemaal bedekt is.
  19. Dek de schaal af met plastic folie en plaats deze drie uur tot een dag in de koelkast.
  20. Keer, voor het serveren, de zuccoto om op een platte schaal.
  21. Verwijder de folie en bestrooi de zuccoto met of geschaafde .
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in chocolade
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in cake en chocolade
  • poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in cake en chocolade
  • chocolade kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • chocolade kan sporen bevatten van noten en Allergie in amandelen
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • cake en chocolade kan sporen bevatten van lactose en Allergie in slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in poedersuiker
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
222 kcal
11%2664 kcal
Vetten
19 g.
28%228 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
8 g.
3%96 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Zucotto