Zuurkool anders

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Koekenpan
  • Oven
  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  1. Snijd 50 gram witte zoete in kleine blokjes.
  2. Verhit in een braadpannetje een halve eetlepel (olijf) en smoor daarin de uiblokjes glazig, samen met een 1/2 theelepel Ras-el- Hanout en de geplette en gehakte teen knoflook.
  3. Zet de gebakken stukjes even apart.
    Snijd 50 gram witte zoete in ringen en smoor in het braadpannetje de ringen goudgeel in een halve eetlepel (olijf) en de .
  4. Zet de uiringen ook apart.
    Snijd dunne snippers van de geschoonde oranje (een dunschiller is daar voor handig).
  5. Doe de snippers in een pannetje en kook ze apart gaar.
  6. Doe de .
  7. de en de in een roestvrijstalen pannetje en laat alles een kwartiertje zachtjes sudderen.
  8. Giet de oranjesnippers, als ze bijna gaar zijn, af en doe ze in het roestvrije pannetje samen met de gebakken uiringen en de versnipperde gemberbolletjes.Bewaar het opgevangen sap voor het maken van een gembersaus.

    Rooster in een droge koekenpan de 30 gram noten lichtbruin, laat ze even afkoelen en maal ze dan fijn.
  9. Week de boterham in water, knijp hem uit en verkruimel hem in kleine brokjes.
  10. Meng de gebakken stukjes met de gemalen noten, een eetlepel oude kaas,een theelepel thymblad en het brood.
  11. een halve theelepel thymblad.
  12. Roer alles goed door en breng op smaak met en zwarte uit de molen.
  13. Zet het brood/noten mengsel apart.
  14. Houd de groentenschotel (afgedekt) warm in de oven gelijktijdig met de puree.
  15. Rooster de 10 gram en strooi deze bij het opdienen over de groente.

    Schil de , kook ze gaar met wat en giet ze af.
  16. Bewaar het aardappelnat bij het afgegoten nat van de groente.
  17. Stoom de droog en stamp ze tot puree.
  18. Roer er 20 gram en het door en breng op smaak met , zwarte en geraspte muskaatnoot.
  19. Roer er tenslotte het brood/notenmengsel doorheen.

    Doe de puree (onafgedekt)in een ovenschaal en zet hem een kwartier in het midden van een tot 175 graden celsius verwarmde oven.
  20. Strooi er eventueel eerst nog een beetje gratinkaas overheen.
  21. Presenteer met drie gebraden vega-worstjes en dien de groente en puree apart op met en een schaaltje gemberbolletjes in het gembersap.

    Maak van een deel van het opgevangen groente/aardappelvocht met biologische juspoeder wat gembersiroop en een flinke scheut zoete chilisaus een heerlijke server en dien deze bij de schotels op.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in roomboter en roomboter
  • mosterd is niet geschikt voor een mosterd-intollerantie
  • hazelnoten is niet geschikt voor een noten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • roomboter en roomboter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in mosterd
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Zuurkool anders heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Een heerlijk recept, dat ook goed gemaakt kan worden met pastinaak i.p.v. met aardappel voor mensen met overgevoeligheid voor nachtschade, de noten maken de pastinaak smaak fijner.
Gert Schutte 23 november 2012

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
436 kcal
21%1308 kcal
Vetten
17 g.
25%51 g.
Waarvan verzadigd
1 g.
7%3 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
2%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
5%0 g.
Koolhydraten
57 g.
22%171 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
1 mg.
0%3 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Zuurkool anders