Verhit in een braadpannetje een halve eetlepel (olijf) en smoor daarin de uiblokjes glazig, samen met een 1/2 theelepel Ras-el- Hanout en de geplette en gehakte teen knoflook.
Zet de gebakken stukjes even apart.
Snijd 50 gram witte zoete in ringen en smoor in het braadpannetje de ringen goudgeel in een halve eetlepel (olijf) en de .
Zet de uiringen ook apart.
Snijd dunne snippers van de geschoonde oranje pompoen(150 gram) (een dunschiller is daar voor handig).
Doe de snippers in een pannetje en kook ze apart gaar.
Doe de zuurkool(200 gram).
de rozijnen(25 gram) en de appelsap(200 liter) in een roestvrijstalen pannetje en laat alles een kwartiertje zachtjes sudderen.
Giet de oranjesnippers, als ze bijna gaar zijn, af en doe ze in het roestvrije pannetje samen met de gebakken uiringen en de versnipperde gemberbolletjes.Bewaar het opgevangen sap voor het maken van een gembersaus.
Rooster in een droge koekenpan de 30 gram noten lichtbruin, laat ze even afkoelen en maal ze dan fijn.
Week de boterham in water, knijp hem uit en verkruimel hem in kleine brokjes.
Meng de gebakken stukjes ui(2 gram) met de gemalen noten, een eetlepel oude kaas,een theelepel thymblad en het brood.
een halve theelepel thymblad.
Roer alles goed door en breng op smaak met zeezout(1 stuk) en zwarte peper(1 stuk) uit de molen.
Zet het brood/noten mengsel apart.
Houd de groentenschotel (afgedekt) warm in de oven gelijktijdig met de puree.
Rooster de 10 gram pompoenpitten(10 gram) en strooi deze bij het opdienen over de groente.
Schil de aardappelen(350 gram), kook ze gaar met wat zeezout(1 stuk) en giet ze af.
Bewaar het aardappelnat bij het afgegoten nat van de groente.
Stoom de aardappelen(350 gram) droog en stamp ze tot puree.
Roer er 20 gram roomboter(20 gram)(1 theelepel) en het ei(1 stuk) door en breng op smaak met zeezout(1 stuk), zwarte peper(1 stuk) en geraspte muskaatnoot.
Roer er tenslotte het brood/notenmengsel doorheen.
Doe de puree (onafgedekt)in een ovenschaal en zet hem een kwartier in het midden van een tot 175 graden celsius verwarmde oven.
Strooi er eventueel eerst nog een beetje gratinkaas overheen.
Presenteer met drie gebraden vega-worstjes en dien de groente en puree apart op met mosterd(1 stuk) en een schaaltje gemberbolletjes in het gembersap.
Maak van een deel van het opgevangen groente/aardappelvocht met biologische juspoeder wat gembersiroop en een flinke scheut zoete chilisaus een heerlijke server en dien deze bij de schotels op.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
Gluten
Geen overeenkomsten gevonden.
Suiker
Geen overeenkomsten gevonden.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
Koemelk
Sporen van koemelk kunnen voorkomen in roomboter en roomboter
Mosterd
mosterd is niet geschikt voor een mosterd-intollerantie
Noten
hazelnoten is niet geschikt voor een noten-intollerantie
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
roomboter en roomboter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in mosterd
Soja
Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept (1)
Zuurkool anders heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie RESET
Een heerlijk recept, dat ook goed gemaakt kan worden met pastinaak i.p.v. met aardappel voor mensen met overgevoeligheid voor nachtschade, de noten maken de pastinaak smaak fijner.
Gert Schutte 23 november 2012
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.