Zuurkool- gehaktschotel

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan
  • Oven
  • Ovenschaal
  • Keukenpapier

Bereidingswijze

  1. Pel de en snipper er 2.
  2. Verhit 1 eetlepel olie in een pan met deksel, fruit er de helft van de gesnipperde ui in.
    Voeg de toe en breng op smaak met en , voeg 100 ml water toe, breng aan de kook en roer het bouillonblokje erdoorheen.
  3. Smoor afgedekt ca. 20 minuten.
  4. Breng op smaak met , en paprikapoeder.
    Verwarm de oven voor op 175 graden.
  5. Schil de , was ze en kook ze 20 minuten in water met wat .
    Maak de schoon en snijd hem in ringen.
    Schrap de , was ze en snijd ze klein.
    Pel en snipper de knoflook.
  6. Verhit 2 eetlepels olie in een grote pan en bak er het gehakt rul in.
  7. Voeg de , de wortel, de , de knoflook en de overige gesnipperde ui toe en bak ca 5 minuten verder.
  8. Voeg 175 ml toe, breng aan de kook en kook ca 5 minuten op laag vuur.
  9. Breng op smaak met en .
    Doe het geheel in een ovenschaal en verdeel het mengsel eroverheen.
    Giet de af, voeg de en de toe en smaak er een fijne puree van.
  10. Breng op smaak met en .
    Strijk de puree over de .
  11. Kluts de met 25 ml en bestrijk de aardappelpuree hiermee.
  12. Bak 20-25 minuten goudbruin in de oven.
    Snijd de overige ui in dunne ringen.
  13. Verhit 1-2 eetlepels olie.
  14. Wentel de uiringen door de en bak ze goudbruin in de hete olie.
    Laat uitlekken op keukenpapier.
  15. Bestrooi de zuurkoolschotel met de uiringen.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in groentebouillonblokje
  • groentebouillonblokje kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in groentebouillonblokje
  • groentebouillonblokje en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in slagroom, boter, melk
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • groentebouillonblokje kan sporen bevatten van selderij en Allergie in knolselderij
  • slagroom, boter, melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in groentebouillonblokje
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
428 kcal
21%1712 kcal
Vetten
25 g.
36%100 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
14 g.
5%56 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Zuurkool- gehaktschotel