Zuurkool op z’n Hongaars
- Herkomst Hongarije
- Categorie Stamppotten
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van jaccor
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
Bereidingswijze
- Vlees in dobbelsteentjes snijden.
Olie verhitten in een grote pan en daarin de kleingesneden uitjes goudgeel bakken.
Daarna de pan van het vuur nemen en de paprikapoeder in de pan strooien en goed doorroeren.
De pan weer terug op het vuur zetten en het vlees bij de uien doen en bestrooien met zout en peper.
Ook de komijn, peper (heel laten) en de laurierblaadjes erbij doen.
Als het vlees half gaar is (na ongeveer 45 minuten) zuurkool op het vleesmengsel leggen en daarop wat water schenken tot het precies onder water staat.
De 2 bouillonblokjes oplossen in een beetje water en daar ook de eetlepel tomatenpuree in oplossen en ook dit in de pan schenken.
Als je van rijst houdt dan kun je er een kopje rijst overheen strooien en mee laten koken, maar dat is niet noodzakelijk.
Als het vlees helemaal gaar is, na totaal ongeveer 1½ uur pruttelen,
serveren:
Zuurkool is lekker met gekookte aardappelen op een bord scheppen en daarop een schep van het zuurkoolmengsel en daar bovenop nog een schep crème fraiche.
Ook lekker om te maken
Variaties op Zuurkool op z’n Hongaars
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Zuurkool op z’n Hongaars (anders) | 1 | Groentegerechten |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in bouillonblokjes
- bouillonblokjes kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bouillonblokjes
- bouillonblokjes past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in bouillonblokjes
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in bouillonblokjes
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in bouillonblokjes
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in bouillonblokjes
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 1105 kcal | 55% | 4420 kcal |
Vetten | 104 g. | 148% | 416 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 6 g. | 2% | 24 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |