Zuurkool-ovenschotel

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Oven
  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  1. Ananasblikje openen en het sap opvangen.
  2. in eigen nat + sap van de ca. 30 min.
  3. laten stoven.
  4. Puree maken d.w.z. 600 mililiter water verwarmen (hoeft niet te koken).
  5. en in het water roeren. 2 zakjes puree voor ovenschotels door het water roeren.
  6. , en over de puree strooien.
  7. Nog eenmaal goed omzetten zodat alle "puree-poeder" opgenomen is.
  8. Gehakt rullen in 1 koffielepel en het eigen vet.
  9. Ovenschaal invetten met .
  10. Achtereenvolgens, zuurkool onderop, daarop de puree, vervolgens het gehakt en tenslotte langs de randen van de ovenschaal halve ananasschijven of ananasstukje leggen.
  11. Oven 10 min.
  12. voorverwarmen op 200 graden C.
  13. Ovenschotel ca. 40 min.
  14. in de voorverwarmde oven.
  15. Ruime porties voor 2 personen.
25
25
25

Variaties op Zuurkool-ovenschotel

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Zuurkool-ovenschotel
VariatieAantalGang
Zuurkool-ovenschotel met ham en spek1Ovenschotels

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ananas past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • vloeibare boter en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in vloeibare boter en boter
  • mosterd is niet geschikt voor een mosterd-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • selderij is niet geschikt voor een selderij-intollerantie
  • vloeibare boter en boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in mosterd
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Zuurkool-ovenschotel heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Heerlijk heb hem al een paar keer gemaakt in diverse variaties.
Robbedoes 23 november 2011

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
964 kcal
48%1928 kcal
Vetten
40 g.
57%80 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
95 g.
36%190 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Zuurkool-ovenschotel