Zuurkoolbroodje

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Bakplaat
  • Oven
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. Rol een gedeelte van het korstdeeg uit tot een plak van 2 mm dikte een breedte van 20 cm en een lengte van 60 cm.
  2. Snij de plak in twee gedeelten van 10 bij 60 cm, teken op de ene helft met de botte kant van een mes vakjes van 10 bij 6 cm de 10 cm is straks de lengte van het broodje, de 6 cm de breedte, spuit in het midden van je afgetekende plakje een streepje mosterd over de lengte van het broodje, verdeel hier wat over, (vingerdikte) zorg dat je minimaal 1 cm van de kantjes afblijft, leg op de 3 tot 4 in plakjes gesneden , herhaal dit in alle vakjes tot alles klaar is, strijk dan de open kantjes in met wat , leg nu de andere helft van de plak over de andere plak, misschien hier en daar een beetje recht trekken en druk het stevig vast op de met gestreken kantjes, snij de broodjes nu los van elkaar en leg deze op een met bakpapier bedekte bakplaat, snij de bovenkant met 4 tot 5 sneetjes overdwars in, strijk nu de broodjes zelf met en bak deze gedurende 20 tot 25 min af in een oven van 230 graden mooi goudbruin.
  3. Een heerlijk snack voor tussendoor, op het werk of als traktatie.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • franse mosterd is niet geschikt voor een mosterd-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in franse mosterd
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • rookworst past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
brood
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
77 kcal
3%770 kcal
Vetten
4 g.
6%40 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
6 g.
2%60 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Zuurkoolbroodje