Zuurkoolovenschotel
- Herkomst Nederland
- Categorie Ovenschotels
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Zuurkoolovenschotel recepten
- Bereiden
- Kookboek van lydia70
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Oven
- Ovenschaal
Bereidingswijze
- Schil de aardappelen en kook deze met ca 2 theelepels .
- Rul de gehakt.
- Bak de spekjes apart.
- Snijd de en fijn en voeg deze toe aan het gehakt.
- Voeg de spekjes toe aan het gehakt.
- Snij de en perzik in stukjes en voeg deze toe.
- Maak het op smaak met , en .
- Kook de (ca.
- net zo lang als de ).
- Stamp de met een klontje boter en iets .
- Neem een grote ovenschaal.
- Leg eerst het gehaktmengsel erin en daarna de .
- Als laatste strijk je de puree erover.
- Leg verspreid wat klontjes boter erop en strooi wat erover.
- Zet de schaal in de oven totdat de boter gesmolten is en het heel lichtbruin ziet (ca. 15 min.
- op stand 200 graden C.
- elektrische oven).
Ook lekker om te maken
Variaties op Zuurkoolovenschotel
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Zuurkoolovenschotel met shoarmakruiden | 1 | Ovenschotels |
Zuurkoolovenschotel | 1 | Stamppotten |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in margarine
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in paneermeel
- ananas past niet in een suiker-arm dieet.
- Sporen van sesam kunnen voorkomen in margarine
- Sporen van ei kunnen voorkomen in paneermeel
- margarine en paneermeel kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- margarine en paneermeel kan sporen bevatten van lactose en Allergie in melk
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in margarine
- Sporen van vis kunnen voorkomen in margarine
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 598 kcal | 29% | 2392 kcal |
Vetten | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 70 g. | 27% | 280 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |