Zuurkoolpastei
- Herkomst Nederland
- Categorie Ovenschotels
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van keukenbakker
- Schrijf een review

Keukenspullen
- Oven
- Stamper
Bereidingswijze
- Zet de zuurkool, naar wens wassen of wat uit laten lekken om het zuur wat te minderen, samen met de en wat op, kook het tot de gaar zijn, afgieten en uit laten wasemen.
Maak intussen het aan met een en voeg de kruiden naar smaak toe, rol van het aangemaakte 4 pillen en bak deze als worsten rondom knapperig bruin gaar, en laat ze afkoelen.
Pureer de zuurkool met de met een stamper tot een mooie textuur en roer dan nog even de erdoor.
Snijd de gehaktpillen in plakjes en verdeel deze op de bodem van 4 ovenschaaltjes, schep hierover een laagje zuurkool en verdeel de rest van het , snij de korstplak op de maat van de ovenschaaltjes even insnijden zodat stoom kan ontsnappen en voor een sierlijk eindresultaat, strijk het korstdeeg nog even met , de schotel bakken gedurende 25 – 35 minuten in een oven van 200 graden.
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in wijn
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- wijn kan sporen bevatten van ei en Allergie in ei
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 1069 kcal | 53% | 4276 kcal |
Vetten | 22 g. | 32% | 88 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 105 g. | 40% | 420 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |