Zuurkoolschotel

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Hapjespan
  • Pan
  • Oven
  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden C.
  2. Schil de en de appel en snijd de in plakjes van 1/2 cm.
  3. Kook ze 10 minuten in weinig water met wat zout en giet ze af.
  4. Verhit in een hapjespan 25 gram en bak de in 5 minuten krokant.
  5. Neem de helft van de uit de pan.
  6. Schep de , in stukjes gesneden appel en de door de rest van de .
  7. Stoof de met het deksel op de pan 15 minuten op laag vuur.
  8. Smelt intussen in een pan met dikke bodem de rest van de .
  9. Roer de bloem er in 1 keer door en bak 1 minuut mee zonder te kleuren.
  10. Voeg al roerende beetje bij beetje de toe en roer tot een gladde saus.
  11. Laat de in de saus smelten en breng op smaak met peper.
  12. Schep de in de ovenschaal en verdeel de aardappelplakjes er dakpansgewijs over.
  13. Schenk de kaassaus over de en verdeel de overgebleven erover.
  14. Zet de schaal 20 minuten in het midden van de oven zodat er een knapperig goudbruin korstje ontstaat.
25
25
25

Variaties op Zuurkoolschotel

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Zuurkoolschotel
VariatieAantalGang
Zuurkoolschotel15Ovenschotels
Kabeljauw-zuurkoolschotel2Ovenschotels
Zuurkoolschotel met rookworst2Ovenschotels

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter en kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, melk, kaas
  • kaas kan sporen bevatten van mosterd en Allergie in mosterd
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter, melk, kaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in mosterd
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van zout kunnen voorkomen in kaas
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
319 kcal
15%1276 kcal
Vetten
26 g.
37%104 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
24 g.
9%96 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Zuurkoolschotel