Laat ze koken tot ze gaar zijn (ca. 20 minuten)
Zet ook de samen met het stuk -spek (aan één stuk) op in ruim water en kook dit ook ca. 20 minuten.
Maak ondertussen de kaassaus:
Laat de op een laag vuurtje smelten, voeg de bloem(40 gram), bouillon en de kaas(100 gram)(100 gram) voorzichtig toe en roer dit tot een glad papje.
Maak op smaak met zout en peper(1 stuk) (als de saus te dik wordt evt.
wat koffie- of gewone melk(1 stuk) toevoegen).
Oven voorverwarmen op ca. 180 graden C.
Snijd de rookworst(1 gram) in dunne plakken.
Giet aardappels(1 kg) en zuurkool(0.75 kg) af.
Maak van de aardappels(1 kg) samen met de room(2 deciliter) en melk(1 stuk) een smeuïge puree (niet te dik, dikt nog aan in de oven), maak op smaak met peper en zout.
Snijd de pekel(200 gram)-spek in dunne plakken.
Beboter een vuurvaste ovenschaal (let op dat deze groot genoeg is).
Doe op de bodem de helft van de zuurkool(0.75 kg).
Dek dit af met de helft van het spek en leg hier weer de helft van de rookworst(1 gram) bovenop, hierover verdeel je de helft van de kaassaus.
Herhaal dit in dezelfde volgorde nogmaals met de rest en dek het geheel af met de aardappelpuree.
Strooi als laatste het kaas(100 gram)(100 gram)/paneermeelmengsel er overheen en leg er hier en daar een klontje boter(40 gram)(1 stuk) op.
Zet het in het midden van de voorverwarmde oven tot de kaas(100 gram)(100 gram) een mooi knapperig goedbruin korstje heeft.
Dit is echt de lekkerste zurenkool die je ooit gegeten hebt.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Sporen van pinda kunnen voorkomen in vleesbouillon
Gluten
vleesbouillon kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
Suiker
Geen overeenkomsten gevonden.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
Sporen van ei kunnen voorkomen in vleesbouillon
Koemelk
kaas, boter, vleesbouillon, boter, kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in room, kaas, melk, boter, boter, kaas
Mosterd
Sporen van mosterd kunnen voorkomen in kaas en kaas
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Sporen van selderij kunnen voorkomen in vleesbouillon
Lactose
room, kaas, melk, boter, boter, kaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Geen overeenkomsten gevonden.
Soja
Sporen van soja kunnen voorkomen in vleesbouillon
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
kaas en kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in rookworst en zout en peper
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.