Zuurkoolschotel

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Braadpan
  • Oven
  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  1. Schil en kook de met wat .
  2. Verhit de in een braadpan en fruit hierin de ui met de tot de ui lichtbruin gekleurd is.
  3. Voeg het toe en bak deze rul.
  4. Voeg toe en laat deze eventjes meebakken.
  5. Roer de door het mengsel alsook het en laat het gehaktmengsel zachtjes stoven gedurende 10 minuten.
    Verwarm ondertussen de in een pannetje, voeg hier 25 gram toe en breng op smaak met gemalen peperkorrels.
  6. Giet de af en stamp ze fijn.
  7. Voeg de warme toe en pureer tot een smeuïg mengsel.
  8. Voeg om de aardappelpuree extra smeuïg te maken tot slot de geklopte toe.
    Vet een ovenschaal in met wat , verdeel de helft van de over de bodem.
  9. Schep de helft van het paprikagehakt hierop en verdeel de overgebleven zuurkool hierover.
  10. Vervolgens verdeelt u de rest van het hierover.
  11. Dek de schotel af met de aardappelpuree.
  12. Bestrooi tenslotte de puree met de geraspte kaas en plaats de schotel in een voorverwarmde oven.
  13. Bak de schotel in 30 minuten af op een oventemperatuur van 200°C.
25
25
25

Variaties op Zuurkoolschotel

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Zuurkoolschotel
VariatieAantalGang
Zuurkoolschotel15Ovenschotels
Kabeljauw-zuurkoolschotel2Ovenschotels
Zuurkoolschotel met rookworst2Ovenschotels

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter en oude kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk, boter, oude kaas
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in oude kaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • melk, boter, oude kaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • oude kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in salami en zout
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
483 kcal
24%1932 kcal
Vetten
34 g.
49%136 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
9 g.
3%36 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Zuurkoolschotel