Zuurkoolstoof met kalkoen

Ingrediënten

+ -
print

VOOR DE KALKOENSTOOF:

VOOR DE PUREE:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Braadpan

Bereidingswijze

  1. Dep voor de kalkoenstoof de kalkoen droog en snijd hem in grove blokjes.
  2. Pel en snipper de .
  3. Verhit de in een braadpan.
  4. Bak er de kalkoen kort op hoog vuur rondom in.
  5. Breng op smaak met en .
  6. Voeg de ui toe en bak hem ca. 3 minuten mee.
  7. Voeg de toe en bak kort mee.
    Bestrooi met de en eventueel met de komijnpoeder en 2 eetlepels .
  8. Bak kort mee.
  9. Blus het geheel af met 125 ml water en breng aan de kook.
  10. Breng op smaak met en .
  11. Laat afgedekt 1 uur stoven.
    Laat intussen de uitlekken.
  12. Voeg de en de , inclusief sap toe aan de kalkoen.
  13. Laat ca. 40 minuten verder stoven, breng op smaak met en en eventueel, komijnpoeder en .

    Schil voor de puree de , was ze en kook ze in ca. 20 minuten gaar in water met .
    Was de bieslook en hak hem fijn.
    Was de peterselie en hak hem fijn.
    Giet de af en stamp ze met de en de tot een puree.
  14. Breng op smaak met en .
  15. Dien alles op met een lepel crème fraîche en garneer met de bieslook en de peterselie.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
  • bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk en boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • melk en boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout en zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
406 kcal
20%1624 kcal
Vetten
15 g.
21%60 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
23 g.
9%92 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Zuurkoolstoof met kalkoen