Zuurkooltaart met casselerrib
- Herkomst Nederland
- Categorie Hartige taarten
- Zuurkooltaart recepten
- Bereiden
- Kookboek van lekker_koken
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Taartvorm
- Oven
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 225 graden C.
- en rooster de 's 20 minuten tot het vel zwart geblakerd is.
- Meng de met een mespunt zout, de , 1 ei en 3 eetlepels water en kneed het geheel tot een soepel deeg.
- Laat het deeg 30 minuten in de koelkast rusten.
- Laat de 's 10 minuten afgedekt afkoelen.
- Verwijder vel en zaadlijsten en snijd de 's in brede repen.
- Zet de oven op 200 graden C.
- Meng de met de créme fraïche, de rest van de , het karweizaad en zout en peper.
- Rol het deeg uit tot een ronde lap en bekleed daarmee de taartvorm.
- Verdeel om en om het zuurkoolmengsel de en de over de taartbodem en besprenkel het met olie.
- Bak de taart in het midden van de oven in 45 minuten goudbruin.
- Bestrijk de plakken met olie en grill ze 3 minuten per kant in de grillpan.
- Serveer ze naast de taart.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Zuurkooltaart455m
-
Recept
Hartige zuurkooltaart445m
-
Recept
Zuurkooltaart425m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 423 kcal | 21% | 1692 kcal |
Vetten | 31 g. | 45% | 124 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 50 g. | 19% | 200 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |