Zuurvlees (zoervleis oet mestreech)

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Bereidingswijze

  1. De gesneden (3 x 3 cm) een nacht in de azijn zetten zodat alles onderstaat (Ongeveer 12 uur).
  2. De gesneden fruiten in de .
  3. De poulet toevoegen met en en een half uur laten sudderen.
  4. Voeg een glas toe en breng aan de kook.
  5. Draai het vuur laag en laat ongeveer 1,5 uur zachtjes stoven.
  6. Nu de en de stroop toevoegen en doorroeren.
  7. De saus binden met 3 eetlepels en 3 eetlepels .
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en maizena
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (3)

Zuurvlees (zoervleis oet mestreech) heeft een gemiddelde waardering gekregen van 7.3 / 10 in 3 recensies
RESET

Geweldig recept. Beter als zoervleis van friture Reitz oet Mestreech. Ik heb de azijn mede gebruikt, stond niet in het recept. Sukadelappen (vet weg snijden) zijn ook heel goed bruikbaar.
Theo ter Horst 3 juni 2017
Heerlijk! Ik woon in Zweden en kan hier geen appelstroop krijgen, dus die heb ik door geconcentreerde appelsap (zonder toegevoegde suiker) vervangen. Werkt prima! Wij eten het met zuurkoolstamppot uit... Lees reactie
Hannie 30 juni 2016
Heerlijk recept ook zeer geschikt om te eten met gebakken aardapels of patat. Als (patat)stoofvlees.
eelcohartog 25 december 2010

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
204 kcal
10%816 kcal
Vetten
20 g.
29%80 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
23 g.
9%92 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Zuurvlees (zoervleis oet mestreech)