Zwarte-bessenlikeur

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Pan
  • Zeef

Bereidingswijze

  1. Was de samen met een handje van de bladeren van de struik.
  2. Laat ze zeer goed uitlekken en droog ze nog wat verder door ze te betten met papier van de keukenrol.
  3. Bewerk de met een vork tot een soort puree en doe dit met de bessenblaadjes en het halve gesplitste in een stopfles.
  4. Giet er de bij, sluit de fles en wacht een paar maanden.
  5. Het kan geen kwaad om de af en toe wat in de zon te zetten.
  6. Los de op in een halve liter water en kook die samen tot een dunne suikerstroop.
  7. Neem de pan van het vuur en laat de suikerstroop koud worden.
  8. Zeef de bessenmassa door een zeer fijne zeef of neteldoek.
  9. Eerst de blaadjes en verwijderen.
  10. Druk de goed aan om alle bessenalcohol eruit te krijgen.
  11. Het beste is om plastic zakjes aan de handen te doen omdat de rode kleur lastig te verwijderen is.
  12. Meng de afgekoelde suikersiroop door het bessenvocht en doe alles terug in een schone fles met schroefdop.
  13. Nu een paar maanden geduld hebben voordat u aan de likeur begint.
25
25
25

Ook lekker om te maken

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (2)

Zwarte-bessenlikeur heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9 / 10 in 2 recensies
RESET

Ben begonnen bessen, blaadjes en brandewijn in weckpot gedaan...laat het nu 2 maanden staan. Dan doe ik de suiker erbij. Ben heel benieuwd!
Corrie 6 juli 2017
Even over het recept van zwarte bessen likeur. Moet de suikerstroop pas na een paar maanden bij de bessen of kan je alles in een keer in een weckpot doen?
Tineke Swart 7 juli 2012

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
2015 kcal
100%2015 kcal
Vetten
0 g.
0%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
0 g.
0%0 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
500 g.
555%500 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Zwarte-bessenlikeur