Zweeds aardbeientoetje
- Herkomst Nederland
- Categorie Nagerechten
- Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Spatel
- Koekenpan
- Pan
- Grote schaal
Bereidingswijze
- Maak de schoon en snijd ze klein.
- Houd 1/3 van de apart.
- Meng de overige en 2 eetlepels in een pan.
- Breng al roerend aan de kook en laat ca. 5 minuten op laag vuur koken
Roer het puddingpoeder met 3 eetlepels water glad. - Roer het aangemaakte puddingpoeder door de aardbeiencompote, breng nogmaals aan de kook en laat ca. 1 minuut op laag vuur koken.
- Laat afkoelen.
Rooster het in een droge koekenpan goudbruin. - Neem uit de pan.
- Verkruimel intussen het witbrood.
- Verhit in een pan
Voeg de broodkruimels toe en rooster ze goudbruin. - Strooi er 100 gram overheen en laat karamelliseren.
- laat de amandelen en het brood afkoelen.
Klop de met de stijf. - Spatel de overige door de compote.
Doe de helft van de compote in een grote schaal en strooi de helft van het broodkruim eroverheen. - Verdeel nog 1/3 van de compote, het overige broodkruim en vervolgens de rest van de compote eroverheen
Verdeel de en het erover. - Bestuif met .
Ook lekker om te maken
-
Recept
Aardbeientoetje410m
-
Recept
Aardbeientoetje410m
-
Recept
Aardbeientoetje45m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- wit brood kan sporen bevatten van gluten en Allergie in wit brood
- aardbeien, suiker, vanillesuiker, poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Sporen van sesam kunnen voorkomen in wit brood
- Sporen van ei kunnen voorkomen in wit brood
- wit brood en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en slagroom
- Geen overeenkomsten gevonden.
- wit brood kan sporen bevatten van noten en Allergie in amandelschaafsel
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter en slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en poedersuiker
- Sporen van soja kunnen voorkomen in wit brood
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 309 kcal | 15% | 1236 kcal |
Vetten | 22 g. | 32% | 88 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 4 g. | 1% | 16 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 26 g. | 29% | 104 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |