De gehaktballetjes:
Pel de sjalotten en snipper ze heel fijn.
Bak ze mooi glazig in de hete .
Doe het gehakt in een grote kom en voeg de sjalotjes toe.
Doe de kruiden bij het gehakt, het en het en zet alles met de handen onder elkaar.
Kneed het gehakt goed door en maak er een mooie stevige bol van.
Voeg desnoods nog wat toe wanneer het gehakt nog te zeer aan je handen blijft plakken.
De slager heeft meestal al aan het gehakt toegevoegd ten behoeve van de houdbaarheid.
Pas dus op met het toevoegen van .
Zelf voeg ik geen meer toe.
Rol tussen je handpalmen bolletjes van het gehaktmengsel met een diameter van ongeveer 2,5 cm.
Breng de in een ketel aan de kook.
Doe de gehaktballetjes in de en laat ze ongeveer 5 minuutjes garen.
Zo vlug als ze boven komen drijven zijn ze voldoende gaar en kun je ze met behulp van een schuimspaan uit de scheppen.
Laat ze uitlekken op keukenpapier.
Verhit de boter in een braadpan en bak de gehaktballetjes in ca. 3 minuten rondom bruin.
De saus:
Schep de balletjes uit de pan, dek ze af met aluminiumfolie en houd ze warm in de voorverwarmde oven op 80°C.
Schenk de cognac in een pollepel en verwarm hem voor boven een klein vuurtje.
Giet vervolgens de warme in de hete braadpan en steek hem in brand.
Roer het aanbaksel los met een houten spatel.
Doe de erbij, roer goed door en breng op smaak met wat en uit de molen.
Voeg de gehaktballetjes bij de saus, roer voorzichtig door en verwarm de balletjes nog even.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Sporen van pinda kunnen voorkomen in bouillon
Gluten
Sporen van gluten kunnen voorkomen in paneermeel en bouillon
Suiker
Geen overeenkomsten gevonden.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
paneermeel en bouillon kan sporen bevatten van ei en Allergie in ei
Koemelk
paneermeel, bouillon, boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en room
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Sporen van selderij kunnen voorkomen in bouillon
Lactose
paneermeel kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter en room
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Geen overeenkomsten gevonden.
Soja
Sporen van soja kunnen voorkomen in bouillon
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
bouillon en zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.