Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Bosnische recepten

Ben je op zoek naar de recepten uit bosnie_herzegowina? Kijk dan bij al onze Bosnische recepten.

Ontbijt Bosnië Herzegowina

Het ontbijt in Bosnië is vrij simpel. Meestal worden er broodjes en croissantjes gegeten. Een Amerikaans ontbijt is ook mogelijk en ook zie je nog wel eens ontbijt uit Azië, vanwege de Turkse invloeden die je in Bosnië Herzegowina veelvuldig tegenkomt. Als drinken kun je kiezen uit thee, koffie of vruchtensap. Melk zou ook een mogelijkheid kunnen zijn bij het Bosnische ontbijt.  

Avondeten

Het avondeten in Bosnië bestaat bijna altijd uit een Pita. Dit is een soort pasteigebak dat uit meerdere lagen bestaat. Pita kan worden gevuld met spinazie, kool, aardappel, vlees of kaas. Ook worden er vaak salades gegeten. Waar je wel rekening mee moet houden is dat salades in Bosnië soms erg pikant kunnen zijn: dit verwacht je immers niet direct. Ook vlees wordt veel in Bosnië Herzegowina gegeten. Je hebt vooral de keuze uit lam, kip en rund.  

Typische Bosnisch eten

In Bosnië Herzegowina vind je veel Turkse invloeden. Vrijwel alle gerechten die je in Bosnië tegenkomt, vind je ook in Turkije. Ook zijn er wel Europese invloeden, maar dit is doorgaans veel minder. Een bekend gerecht is lam aan het spit, dat je op veel plekken in het land kan kopen. Ook cevapcici is een geliefd gerecht. Dit rundworstjes zonder vel die zijn gegrild. De pita kom je bij veel gerechten tegen en wordt ook als typisch Bosnisch gezien. Tijdens het eten wordt er vaak een sterk drankje gedronken, maar wijn of water is ook een mogelijkheid.  

Lekkernijen

Probeer zeker eens de zoete hapjes die je in Bosnië kunt vinden, denk aan het heerlijke baklava of de verschillende soorten gebakjes ie heerlijk zoet smaken. Ook heb je winkeltjes waar je heerlijk ijs kunt kopen.

Populaire streek-en landsgerechten

heeft vele populaire bekende gerechten welke kenmerkend zijn voor de bosnische keuken. Hieronder vind u enkele gerechten die wij beschouwen als typisch bosnische recepten. Klik op een receptnaam om een zoekopdracht te starten.
Spinazie Pita
aardappel pitta

Typisch Bosnische ingrediënten

In de Bosnische keuken maakt men vaak gebruik van de volgende ingrediënten.

De 10 laatste Bosnische recepten

In de rijen hieronder worden de 10 laatste toevoegingen uit Bosnie_herzegowina op onze site opgesomd.Kun je er echt geen genoeg van krijgen? Bekijk dan al onze recepten uit bosnie_herzegowina!

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven