Bosnische recepten
Ben je op zoek naar de recepten uit bosnie_herzegowina? Kijk dan bij al onze Bosnische recepten.Ontbijt Bosnië Herzegowina
Het ontbijt in Bosnië is vrij simpel. Meestal worden er broodjes en croissantjes gegeten. Een Amerikaans ontbijt is ook mogelijk en ook zie je nog wel eens ontbijt uit Azië, vanwege de Turkse invloeden die je in Bosnië Herzegowina veelvuldig tegenkomt. Als drinken kun je kiezen uit thee, koffie of vruchtensap. Melk zou ook een mogelijkheid kunnen zijn bij het Bosnische ontbijt.Avondeten
Het avondeten in Bosnië bestaat bijna altijd uit een Pita. Dit is een soort pasteigebak dat uit meerdere lagen bestaat. Pita kan worden gevuld met spinazie, kool, aardappel, vlees of kaas. Ook worden er vaak salades gegeten. Waar je wel rekening mee moet houden is dat salades in Bosnië soms erg pikant kunnen zijn: dit verwacht je immers niet direct. Ook vlees wordt veel in Bosnië Herzegowina gegeten. Je hebt vooral de keuze uit lam, kip en rund.Typische Bosnisch eten
In Bosnië Herzegowina vind je veel Turkse invloeden. Vrijwel alle gerechten die je in Bosnië tegenkomt, vind je ook in Turkije. Ook zijn er wel Europese invloeden, maar dit is doorgaans veel minder. Een bekend gerecht is lam aan het spit, dat je op veel plekken in het land kan kopen. Ook cevapcici is een geliefd gerecht. Dit rundworstjes zonder vel die zijn gegrild. De pita kom je bij veel gerechten tegen en wordt ook als typisch Bosnisch gezien. Tijdens het eten wordt er vaak een sterk drankje gedronken, maar wijn of water is ook een mogelijkheid.Lekkernijen
Probeer zeker eens de zoete hapjes die je in Bosnië kunt vinden, denk aan het heerlijke baklava of de verschillende soorten gebakjes ie heerlijk zoet smaken. Ook heb je winkeltjes waar je heerlijk ijs kunt kopen.Populaire streek-en landsgerechten
heeft vele populaire bekende gerechten welke kenmerkend zijn voor de bosnische keuken. Hieronder vind u enkele gerechten die wij beschouwen als typisch bosnische recepten. Klik op een receptnaam om een zoekopdracht te starten.Spinazie Pita
aardappel pitta
Typisch Bosnische ingrediënten
In de Bosnische keuken maakt men vaak gebruik van de volgende ingrediënten.- Komkommer
De komkommer kan zowel rauw als warm gegeten worden. Het is een frisse toevoeging aan salades en sauzen. Tzaziki is een bekende yoghurtdip met geschaafde komkommer. U kunt de ... - Spinazie
Spoel de spinazie goed schoon in koud water. Laat de spinazie uitlekken in een vergiet of leg ze op een schone theedoek. De harde nerf moet u verwijderen. Dat doet u door het ...
De 10 laatste Bosnische recepten
In de rijen hieronder worden de 10 laatste toevoegingen uit Bosnie_herzegowina op onze site opgesomd.- Bosnische gevulde paprika
Met rode paprika, rundergehakt en pandanrijst uit Bosnie Herzegowina
4 porties - 50 minuten
Groentegerechten - jaccor - Spinazie pita
Met spinazie, feta kaas en ui uit Bosnie Herzegowina
4 porties - 50 minuten
Groentegerechten - liesbethz - Aardappel pitta
Met aardappel, uien en gehakt uit Bosnie Herzegowina
4 porties - 45 minuten
Aardappelgerechten - liesbethz - Bosnische burek
Met rundergehakt, deegvellen en vegeta uit Bosnie Herzegowina
4 porties - 20 minuten
Bijgerechten - zlatadeboer - Aubergine ovenschotel
Met aubergine, gehakt en vegeta uit Bosnie Herzegowina
4 porties - 1 uur
Ovenschotels - zlatadeboer