Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Haitiaanse recepten

Ben je op zoek naar de recepten uit haiti? Kijk dan bij al onze Haitiaanse recepten.

Ontbijt in Haïti

Het ontbijt in Haïti is vrij simpel en bestaat uit eieren en geroosterd brood. Ook bonen en maïs zie je vaak in het ontbijt. Heel veel mensen slaan het ontbijt ook over. Als drinken wordt er gekozen voor thee of koffie.  

Avondeten

De Haïtiaanse bevolking heeft vooral heel veel simpele maaltijden en er worden sauzen gebruikt om de gerechten op smaak te krijgen. Er worden veel bonen gebruikt in de maaltijden. Ook maïs kom je veelvuldig tegen in de gerechten in Haïti. Er wordt vooral heel veel vis gegeten. Ook garnalen en kreeft komt veel voor in de Haïtiaanse keuken. De vis wordt doorgaans door de mensen zelf gevangen.

Typische Haïtiaanse gerechten

In Haïti vind je een mix van de Franse en de Creoolse keuken. Ook vind je er veel invloeden van de oude indianen en worden vruchten veel gebruikt in de gerechten. E r zijn veel gerechten die worden gegeten in Haïti. Diri awk pwa is een gerecht dat bestaat uit rijst met bonen. Diri ak poule is rijst met kip. Diri awk pwa sous is een gerecht met rijst en bonensaus. De callaloo soup wordt gemaakt van callaloo, een groente die veel lijkt op spinazie. Er zit ook zoete aardappel en banaan in het gerecht. Picklese is een salade die wordt gemaakt van kool. De salade is vrij pittig door de keuze van de azijn bij het gerecht.

Drinken

Er wordt veel alcohol gedronken in Haïti en vooral de rum is erg geliefd. Rum wordt puur met wat ijs gedronken, maar ook heel erg vaak gemixt tot een cocktail. Het bekendst merk rum in Haïti is Barbancourt. Deze moet jaren rijpen. Er zijn ook vruchtensappen in Haïti. Tevens kun je er koffie en thee drinken.

Populaire streek-en landsgerechten

heeft vele populaire bekende gerechten welke kenmerkend zijn voor de haitiaanse keuken. Hieronder vind u enkele gerechten die wij beschouwen als typisch haitiaanse recepten. Klik op een receptnaam om een zoekopdracht te starten.


Typisch Haitiaanse ingrediënten

In de Haitiaanse keuken maakt men vaak gebruik van de volgende ingrediënten.

De 10 laatste Haitiaanse recepten

In de rijen hieronder worden de 10 laatste toevoegingen uit Haiti op onze site opgesomd.Kun je er echt geen genoeg van krijgen? Bekijk dan al onze recepten uit haiti!

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven