Hiyaaa!

Paardenvlees is de laatste niet zo positief naar voren gekomen in het nieuws. Zo werd er onder andere gespeculeerd dat er in veel snacks paardenvlees zat al werd er beweerd van niet. Het gaat erom dat de consument bedonderd is. Er werd voor paarden antibiotica gebruikt worden die niet zijn toegestaan in de Europese vleesindustrie. Er is zelf niks mis met de paardenvlees in het algemeen. Alhoewel het volk dit denkt. Ook werd er een groot paardenvleesschandaal bekendgemaakt op de tv, waarbij Willy Selten paardenvlees verkocht als rundvlees denk hierbij aan snacks zoals frikandellen.


Minder vet
Veel mensen zien paardenvlees als iets dat niet goed voor je is. Paardenvlees wordt niet zo vaak verkocht omdat er bij de slacht van een paard een medisch dossier van alle medicatie die het paard toegediend heeft gekregen bij moet zitten. Vaak doen mensen dit niet. Paardenvlees is niet ongezond voor mensen maar de medicatie van de paarden wel. Wat veel mensen niet bevatten is dat paardenvlees een heel schoon stukje vlees is omdat paarden precies weten wat ze eten integendeel tot varkens bijvoorbeeld.


Weg met het schandaal
Paardenvlees is gezonder en goedkoper dan rundvlees. Zo bevat paardenvlees minder vet en meer ijzer. Paardenvlees is perfect voor een lekkere cheeseburger of biefstuk. Paardenvlees is een duurzaam stukje vlees omdat het een mooi scharrelleven heeft gehad waarbij de paarden goed gevoed zijn en genoeg beweging en ruimte hebben gehad. Paarden worden meestal niet gefokt voor de slacht, vandaar dat ze een mooi scharrelleven gehad hebben. Paardenvlees is zoeter en goedkoper dan rundvlees. Je kan paardenvlees in principe overal in Nederland kopen, ook heb je slagers die alleen maar paardenvlees verkopen. In Haarlem, Groningen, Utrecht, Arnhem, Schiedam en Best.Lees ook