Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Moussaka (traditionele Griekse lunchschotel)

  • 6 middelgrote aardappelen
  • 2 middelgrote aubergines
  • 1 citroen
  • 1 a 2 deciliter olijfolie
  • 100 gram pittige geraspte belegen kaas
  • 25 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • voor de gehaktsaus:
  • 750 gram lamsgehakt
  • 6 middelgrote uien, in de lengte in partjes gesneden
  • 4 dikke teentjes knoflook, kleingesneden of uitgeperst
  • paar eetlepels olijfolie
  • 2 theelepels kaneel
  • 1 theelepel nootmuskaat
  • 1 verkruimeld gedroogd rood chilipepertje
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 1,5 deciliter droge witte wijn
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 1 theelepel gedroogde thijm of een klein bosje verse
  • 2 eetlepels gedroogde oregano of een grote bos verse
  • 0,25 bouillonblokje
  • zout
  • peper naar smaak.
  • voor de veredelde bechamelsaus:
  • 60 gram boter
  • ongeveer 80 gram bloem
  • een halve tot een liter melk
  • 50 gram geraspte kaas
  • 3 eierdooiers (van eiwitten kan je schuimpjes maken bijvoorbeeld)
  • 0,5 theelepel nootmuskaat
  • 0,25 bouillonblokje


Hieronder kunt uw aangeven wat er volgens jou niet klopt aan de allergie informatie van dit recept,
wij doen onze best de informatie bij te werken waardoor ons allergie filter alleen nog maar beter word.

Naam:


Email:







Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven