Moussaka (traditionele Griekse lunchschotel)
- 6 middelgrote aardappelen
- 2 middelgrote aubergines
- 1 citroen
- 1 a 2 deciliter olijfolie
- 100 gram pittige geraspte belegen kaas
- 25 gram geraspte Parmezaanse kaas
- voor de gehaktsaus:
- 750 gram lamsgehakt
- 6 middelgrote uien, in de lengte in partjes gesneden
- 4 dikke teentjes knoflook, kleingesneden of uitgeperst
- paar eetlepels olijfolie
- 2 theelepels kaneel
- 1 theelepel nootmuskaat
- 1 verkruimeld gedroogd rood chilipepertje
- 1 klein blikje tomatenpuree
- 1,5 deciliter droge witte wijn
- 1 blik gepelde tomaten
- 1 theelepel gedroogde thijm of een klein bosje verse
- 2 eetlepels gedroogde oregano of een grote bos verse
- 0,25 bouillonblokje
- zout
- peper naar smaak.
- voor de veredelde bechamelsaus:
- 60 gram boter
- ongeveer 80 gram bloem
- een halve tot een liter melk
- 50 gram geraspte kaas
- 3 eierdooiers (van eiwitten kan je schuimpjes maken bijvoorbeeld)
- 0,5 theelepel nootmuskaat
- 0,25 bouillonblokje
Hieronder kunt uw aangeven wat er volgens jou niet klopt aan de allergie informatie van dit recept,
wij doen onze best de informatie bij te werken waardoor ons allergie filter alleen nog maar beter word.