Cheesy does it
Vorige week een heerlijke portie gesmolten kaas gegeten met brood en groenten en ik voel me nu nóg een tientonner. Het is altijd hetzelfde liedje. In mijn dromen bestaat het, maar in het echt kan ik wachten tot ik een ons weeg: een light kaasfondue.Maar nu moet u niet denken dat ik dan maar niet meer ga kaasfondueën. Oh nee. Over een maandje (of een week) vind ik wel weer een gelegenheid die uitgelezen is voor een pannetje gruyere en emmentaler met een scheutje wijn.
Als ik er alleen al aan dénk begin ik weer te watertanden. Een stukje brood dippen in de gloeiendhete kaasmassa, een beetje draaien en blazen... (En daarbij dan niet je hand eronder houden als er een klodder kaas afvalt, wat ik vorige keer dus wel deed en een rode plek opleverde) En of het nou helemaal vers is of uit een pakje van Emmi komt, het is allemaal verrukkelijk.
Alleen dat machtige gevoel hè, dat is een beetje jammer. Ik probeer daarom mijn ongezonde maaltijd om te buigen in iets minder ongezond (althans voor mijn bewustzijn) door ook lekker veel groenten in de kaas te dippen.
Daarvoor gebruik ik dan ongeveer alles wat je rauw kunt eten. Komkommer, tomaatjes, paprika, peentjes... en bleekselderij: lekker knapperig en fris. (Deze groente eet ik opmerkelijk genoeg alleen in combinatie met kaasfondue of soep) En zo heb ik mijn ongezonde maal veranderd in iets gezonds. Daar kan dus best een wijntje bij worden gedronken.
Bekijk ook
MuizenstrontjesIk wil graag geloven dat ik een spontaan, avontuurlijk en onvoorspelbaar persoon ben die altijd in is voor iets nieuws, maar stiekem ben ik een enorm gewoontedier. Zo eet ik al mijn hele leven 's ochtends twee boterhammen met chocolade.