Het decembergat
Deze feestvreetmaand december zorgt bij mij weer onvermijdelijk voor een overbelaste weegschaal op 1 januari, als ik even niet oplet. Daarom is het, nu we de taai taai en speculaas hebben opgeborgen (of gewoon opgegeten) en de kerstkransjes nog even veilig in de boom hangen, eventjes tijd voor bezinning tussen sinterklaas en Kerstmis.M'n geld is bijna op door alle cadeaus die ik voor de feestdagen heb gekocht en met het uitzicht op drie vijfgangenmenu's eind deze maand, heb ik besloten maar even zuinig en gezond te leven.
Dat betekent:
- niet toegeven aan de kerstkransjes in de boom, die 'proef mij!' roepen (gek trouwens, ik ben altijd de enige die dat hoort)
- niet alvast kerstaanbiedingen in de supermarkt inslaan, want dat is geheid al voor de kerst 'verdwenen'
- geen kruidnootjes/speculaasbrokken/chocoladeletters na sinterklaas kopen als de aanbieding '5 voor 1 euro' is
- meer groente, minder vlees (om te compenseren voor de fondue/sushi/tapas)
- even geen uitgebreide ovenschotels
- wat regelmatiger drinken zodat je niet op 31 december al om 21.00 uur onder de tafel ligt
- wél elke dag netjes het adventchocolaatje uit de kalender opeten. Dat maakt de tijd tussen de aftocht van de Sint en de komst van de Kerstman toch weer een stuk draaglijker.
Bekijk ook
Macaroni 2.0Tagliatelle, tortellini, ravioli, penne, farfalle, fusilli, gnocchi... er is een enorme keur aan pasta in de supermarkt. Zoveel, dat ik soms echt even niet meer weet welke ik nu weer moet kiezen. Vroeger was dat wel anders. Oma vertelt.