Granen
Op deze pagina vind u een aantal producten in de categorie granen daarbij kunt u denken aan producten als cornflakes, gort, griesmeel. Van al deze producten kunt u, door op de links onder de inleiding te klikken, meer warenkennis en ingredientinformatie vinden.- Cornflakes
Cornflakes worden veel gegeten bij het ontbijt, bij voorkeur in combinatie met koude melk. Ze smaken ook prima in combinatie met andere granen, noten en (gedroogde) vruchten. Cornf… - Gort
Gort heeft een pittige smaak en een stevige structuur. Het wordt alleen gekookt gegeten. Er is ook snelkokende gort verkrijgbaar. Deze gort wordt parelgort genoemd. Het is een voor… - Griesmeel
In Nederland gebruikt men griesmeel voornamelijk voor het maken van griesmeelpap of griesmeelpudding. Klassiek is de griesmeelpudding met rode bessensaus. Je kunt echter talloze an… - Havermout
Havermout is vaak onderdeel van een muesli. Havermout kan in zoete en hartige gerechten gebruikt worden. Bekend is de zoeter havermoutpap. Je kunt havermout ook goed verwerken in b… - Maïs
U maakt maïskolven schoon door de bladschede (buitenste schil) naar onderen af te stropen. Doe dit echter vlak voor de bereiding. De buitenste schil draagt bij aan bescherming… - Maïsbloem
Maïsbloem is bloem die is gemaakt van maïs in plaats van tarwe, zoals bij normale bloem het geval is. De bloemsoort wordt, net als maizena, gebruikt voor het binden van s… - Muesli
Muesli wordt over het algemeen gebruikt voor het ontbijt. Ze wordt gegeten met melk of yoghurt en sommigen vinden het lekker met jus d’orange. Je kunt muesli ook gebruiken al… - Rijst
Rijst moet gekookt worden. Dit doet u in een grote, zware pan. Tijdens het koken moet het deksel op de pan gehouden worden. Soms is het nodig de rijst te wassen voordat u hem kookt… - Tarwemeel
Tarwemeel wordt voornamelijk gebruikt voor het bakken van brood, gebak, koekjes en pannenkoeken. Het tarwemeel wordt gemalen uit de gewone tarwe soort.
Emmertarwe heeft ee…