Soepgroenten

Hier vertellen wij je alles over Soepgroenten. Het gebruik en handige weetjes en natuurlijk zoals je van ons gewend bent de lekkerste recepten met Soepgroenten.

Gebruik van Soepgroenten

Soepgroenten

Soepgroenten hoeven niet alleen voor het maken van een soep gebruikt te worden. Men maakt in een handomdraai van macaroni, een zakje soepgroenten, aangevuld met gehakt of andere vleeswaren (hamblokjes of spekreepjes) en geraspte kaas een snelle, voedzame en volwaardige maaltijd. In plaats van macaroni kan men ook rijst gebruiken en in plaats van vleeswaren een blikje vis. Soepgroenten kunnen verwerkt worden in de bami of de nasi. De voorgesneden groente kan ook prima gebruikt worden als aanvulling op een (vegetarische) omelet. De kant-en-klare groentemelange doet het ook altijd goed in de mosselpan.

  • 1 tot 2 dagenHoudbaarheid
  • GroentenCategorie
  • jaIn te vriezen

Algemene informatie over Soepgroenten

Soepgroente is een verzamelnaam voor voorgesneden groenten die ? als uitgangspunt ? worden gebruikt in een soep. Niet alleen wordt daardoor de smaak verhoogd, maar ook de nutritionele waarde, door verhoging van de gehalten aan vitaminen en mineralen. In de supermarkt verkoopt men de soepgroenten vaak vers in een plastic zakje of pakketje bij de overige voorgesneden groente (in de koeling). Vaak zitten daar ook al wat verse kruiden bij. Men kan soepgroenten ook in het diepvriesvak vinden. Daarnaast zijn er ook gedroogde soepgroenten verkrijgbaar. Deze worden verkocht in zakjes bij de kruidenafdeling. Verse soepgroenten zijn 1 tot 2 dagen houdbaar in de groentelade van de koelkast. Soepgroenten zijn handig om snel gesneden groente te kunnen verwerken in verschillende gerechten. Men kan natuurlijk ook zelf een mengsel geneden groenten samenstellen. In Suriname wordt selderie ook ?soepgroente?genoemd. In België maakt selderie ook onderdeel uit van voorgesneden soepgroenten.

Over het algemeen bestaat een soepgroentemelange uit gesneden groenten zoals prei, ui, koolsoorten en wortels. Ze zijn dan ?julienne? gesneden. ?Julienne? is een keukenterm voor het heel fijn snijden van groenten. De wortels, prei, kool en uien worden hierbij in hele fijne reepjes gesneden. Deze soepgroentemelange wordt veel gebruikt in heldere soepen, zoals groentesoep of kippensoep en dergelijke. Heldere soepen waar geen gesneden groente in zit, noemt men een bouillon. Gebruikt men alleen een bouillon met soepgroente, dan wordt dat groentesoep genoemd. Er zijn ook andere, gebonden soepen. Daarvoor worden over het algemeen niet de kant-en-klare voorgesneden groentemelange gebruikt. Voor gebonden soepen gebruikt men een bindmiddel en meestal andere groenten, zoals champignons of tomaten of alleen wortels of alleen prei, zonder toevoeging van de andere ingrediënten uit de melange. De naam van de soep verwijst naar het ingrediënt, in dit geval dus champignonsoep, tomatensoep, wortelsoep of preisoep.

Enkele gebruiksvormen van Soepgroenten

Klik op de titel om recepten te zoeken met betreffende gebruiksvorm.

Onze laatste recepten met Soepgroenten