Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Tarwebiscuit

Hier vertellen wij je alles over Tarwebiscuit. Het gebruik en handige weetjes en natuurlijk zoals je van ons gewend bent de lekkerste recepten met Tarwebiscuit.

Gebruik van Tarwebiscuit

Tarwebiscuit is een soort koekje dat is gemaakt van tarwebloem. Het is een biscuit dat vaak wordt gegeten bij de thee of gewoon tussendoor. Tarwebiscuit is meestal rond of ovaal an vorm en heeft een lichtbruine kleur. Tarwebiscuit is te koop in verschillende soorten, met bijvoorbeeld een laagje chocola erop, van verschillende merken. Het is verkrijgbaar in de supermarkt.

 • koekSoorten
 • KoekCategorie
 • In te vriezen

Algemene informatie over Tarwebiscuit

Tarwebiscuitjes worden vaak gegeten bij de thee of koffie. Het zijn lichte, brosse biscuitjes gemaakt van tarwemeel. Vaak zijn er ook nog tarwezemelen aan toegevoegd, wat het wat grover maakt en zorgt voor gezonde vezels.

Tarwebiscuit kan ook prima worden gebruikt als taartbodem, wanneer het verkruimeld wordt. Het neemt dan het vocht uit de taart op, waardoor het zacht wordt. Wordt de taart gebakken, dan zorgt het juist voor een sappige, maar krokante laag.

Tarwe is een graansoort. Al duizenden jaren geleden werd tarwe door mensen verbouwd, die er etenswaren van maakten. In de loop der tijd zijn er verschillende soorten tarwe ontstaan en ontwikkeld. Tegenwoordig zijn er zo’n 30.000 verschillende soorten die allemaal weer bepaalde eigenschappen hebben. Tarwebloem wordt gemaakt van gemalen tarwe.

Biscuitjes zijn in veel verschillende soorten verkrijgbaar in de supermarkt. De meeste soorten worden gemaakt met tarwebloem. Het biscuit is soms gegarneerd met kokos, suiker, kaneel of chocolade. Biscuit kan het best in een afgesloten bus of blik op een koele plek worden bewaard, zodat het lang knapperig blijft.

Het bekendste biscuitmerk is Verkade. Verkade is een bedrijf dat al sinds eind 19e eeuw brood, beschuit en koekjes produceert. Het bedrijf is uitgegroeid tot de grootste koekmaker van Nederland.

Enkele gebruiksvormen van Tarwebiscuit

Klik op de titel om recepten te zoeken met betreffende gebruiksvorm.

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
  Meedoen!

  gratis tas

  bij invoer van 5

  eigen recepten!

  Gratis Inschrijven