Noten
Op deze pagina vind u een aantal producten in de categorie noten daarbij kunt u denken aan producten als amandelen, cashewnoten, hazelnoten. Van al deze producten kunt u, door op de links onder de inleiding te klikken, meer warenkennis en ingredientinformatie vinden.- Amandelen
Amandelen kunt u makkelijk van het bruine vliesje ontdoen door ze te overgieten met kokend water. Laat ze hierin even staan tot het velletje loslaat. Spoel ze na met koud water en… - Cashewnoten
Cashewnoten kunnen ongezouten of gezouten (of gesuikerd) worden gegeten als borrelnootje. Men kan cashewnoten ook gebruiken als ingrediĆ«nt voor vele gerechten. De noten passen in… - Hazelnoten
Hazelnoten hebben onder de dop een stug bruin vliesje. Indien u dit niet lekker vindt, kunt u de hazelnoten in een droge pan roosteren tot het vlies donker is. U kunt de hazelnoten… - Kastanjes
Kastanjes kunnen gepoft worden. Gepelde kastanjes kunnen gekookt worden. Gedroogde kastanjes moeten minimaal 12 uur in water worden geweekt, voordat u ze kunt koken. Pellen van kas… - Kemirienoten
Kemirienoten worden veel gebruikt als smaakmaker in de Indonesische, Indische en Maleisische keuken. Typische gerechten (waarbij de kemiries een belangrijk bestanddeel zijn) uit de… - Pecannoten
Pecannoten kunnen als tussendoortje gegeten worden of bij de borrel. Vanwege de zoete smaak kunnen de pecannoten goed verwerkt worden in vleesgerechten, salades en gevogelte. Voor… - Pinda
Pinda’s kunnen als tussendoortje of borrelhapje worden gegeten. Meestal zijn ze gebrand, en vervolgens gesuikerd of bestrooid met zout. Pinda’s vormen vaak een bestandd… - Pindakaas
Pindakaas wordt meestal als broodbeleg gegeten. Het kan goed gecombineerd worden met banaan, hagelslag, kaas of komkommer. In Amerika eten de pindakaas op een sandwich met jam. Pin… - Pistachenoten
U kunt pistachenoten consumeren als borrelnootjes. Er zijn ook veel culinaire mogelijkheden voor deze noot weggelegd. Ze kunnen een prima ingrediënt zijn voor koek of gebak. D… - Walnoten
Walnoten kun je puur natuur als tussendoortje uit de notendop eten. Voor het openmaken van de schil gebruikt men een notenkraker. Walnoten doen het goed als toevoeging in gebak en…