Rosbief

Hier vertellen wij je alles over Rosbief. Het gebruik en handige weetjes en natuurlijk zoals je van ons gewend bent de lekkerste recepten met Rosbief.

Gebruik van Rosbief

Rosbief

Rosbief kan warm en koud gegeten worden. De koude rosbief wordt vaak in dunne plakjes als broodbeleg gegeten. Rosbief is een goed alternatief voor ossenhaas voor het maken van een carpaccio. Indien u in het bezit bent van een kernthermometer kunt u er van uitgaan dat de rosbief perfect is als deze 55 graden Celsius aangeeft. Rosbief laat u na de bereiding ongeveer 10 minuten rusten in aluminiumfolie voordat u het vlees in dunne plakken snijdt. Rosbief combineert goed met peper, mosterd en Provençaalse kruiden.

  • vers: paar dagen, ingevroren: 6 maandenHoudbaarheid
  • RundvleesCategorie
  • jaIn te vriezen

Algemene informatie over Rosbief

Rosbief is een stuk vlees van het rund. Meestal is het een groot stuk vlees, afgesneden van een mager spierdeel van de dunne of dikke lende, bovenbil, platte bil, het staartstuk, het bloemstuk en de muis. De benaming ?rosbief? komt van het Engelse woord ?roastbeef?. Deze betiteling heeft te maken met het feit dat het eten van rundvlees vooral wordt geassocieerd met de Engelse keuken. In het Frans noemen ze de rosbief ?les rosbifs?. Hiermee bedoelen ze ?te roosteren beef?, en ?beef? is Engels voor rundvlees. De Engelse manier van het bereiden van rosbief is het roosteren van het vlees in de oven. Traditioneel wordt in Engeland, Canada en Australië rosbief geserveerd bij de zondagse avondmaaltijd. Om deze traditionele maaltijd compleet te maken wordt als nagerecht Yorkshire pudding opgediend.

Rosbief is een mager stuk vlees. Er zit geen zeen aan rosbief. Soms zit er een dun vetlaagje om het vlees. Rosbief wordt rosé gebraden. De binnenkant van het vlees blijft rauw. Het rosé braden van het vlees voorkomt dat het vlees taai wordt. Het vlees wordt na de bereiding altijd in dunne plakken gesneden.

Rosbief koopt u bij de slager of in de supermarkt. Het vlees is het hele jaar door verkrijgbaar. Rauw vlees is vatbaar voor bacteriën. U kunt besmetting met bacteriën voorkomen door het vlees direct na aankoop in de koelkast of vriezer te bewaren. Koopt u het vlees in de zomermaanden, dan is het raadzaam een koeltas mee te nemen. Laat het vlees nooit in de zon liggen. Rosbief kunt u beter op de dag van aankoop bereiden, want dan bent u verzekerd van een vers en mals stuk vlees. U kunt het vlees op de dag van aankoop invriezen. Ingevroren rosbief kan 6 maanden in de vriezer bewaard worden. Reken per persoon 150 gram rosbief. Bij voorverpakte rosbief raadpleegt u de informatie op de verpakking betreffende de houdbaarheidsdatum.

Enkele gebruiksvormen van Rosbief

Klik op de titel om recepten te zoeken met betreffende gebruiksvorm.

Onze laatste recepten met Rosbief