Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Pekelvlees

Hier vertellen wij je alles over Pekelvlees. Het gebruik en handige weetjes en natuurlijk zoals je van ons gewend bent de lekkerste recepten met Pekelvlees.

Gebruik van Pekelvlees

Riesling wijnen zijn er in verschillende smaken, variërend in de smaak van frisse appels tot weelderig honingzoet. Daarom passen deze wijnen bij verschillende gerechten. Riesling wijn wordt veel gekarakteriseerd als: verfrissend, elegant en sappig. De zoetheid hangt samen met de rijpheid van de druiven tijdens de wijnpluk. De droge wijnen hebben het etiket Kabinett, Spätlese en Auslese (hoewel die laatste twee ook vrij zoet van smaak kunnen zijn). Zie dan op het etiket of er melding wordt gemaakt van de woorden ‘demi-sec’ en/of ‘halbtrocken’. Een Riesling met een laag alcoholpercentage is vaak een lichtere, frisse soort. Trockenbeerenauslese en Eiswein behoren tot de dessertwijnen. Serveer Riesling goed gekoeld. Kabinett Riesling kan geserveerd worden bij gerechten met krab en forel. Auslese Riesling smaakt goed bij gerechten uit de Thaise keuken of exotische gerechten met gember, maar ook gerechten met varkensvlees.

 • zie verpakking, vriezer: 6 maandenHoudbaarheid
 • Soorten
 • VleeswaarCategorie
 • jaIn te vriezen

Algemene informatie over Pekelvlees

De naam van de Riesling wijn verwijst naar de druif waar de wijn mee is gemaakt: de Riesling druif. Het is een witte druivensoort die uit Duitsland komt. Ze noemen de druif daar de ‘koningin onder de druiven’. Duitsland is de hoofdproducent wat de Riesling wijn betreft. De kwaliteit van de wijn kan zeer verschillen, er zijn veel goedkope Riesling wijnen verkrijgbaar wat de algemene reputatie van de Riesling helaas niet ten goede komt. Kwaliteitswijn wordt aangegeven met QmP (Qualitätswein met Prädikat). Er wordt onderscheid gemaakt in de volgende klassen: Kabinett (een lichte, frisse droge wijn), Spätlese (een volle, ronde wijn), Auslese (zoet en soms droog), Beerenauslese (een zoete wijn met en hoog zuurgehalte), Trockenbeerenauslese (dessertwijn, likeurachtig zoet) en Eiswein (de zoetste dessertwijn, gemaakt van bevroren druiven). De wijn kan per streek van smaak verschillen. Riesling in de Moezel heeft een wat zure smaak. De Riesling druif van de Pfalz en Rheingau is weelderige en kruidig van smaak. De druif groeit ook in de Elzas. Hier is de Riesling wijn voller van smaak en bevat ze doorgaans meer alcohol dan de Duitse Riesling. De Riesling druif wordt ook in andere delen van de wereld geteeld, zoals in de koele streken van Zuid-Australië. De druif die hier groeit, geeft een limoenachtige smaak aan de wijn. De Kabinett Riesling uit deze streek is bijzonder fruitig. Er wordt ook Riesling wijn gemaakt in Nieuw-Zeeland, Canada en de staat New York. Riesling wijn blijft jarenlang goed, hoe voller en geconcentreerder (zoals de dessertwijn), hoe langer de wijn te bewaren is.

Enkele gebruiksvormen van Pekelvlees

Klik op de titel om recepten te zoeken met betreffende gebruiksvorm.


Onze laatste recepten met PekelvleesInloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
  Meedoen!

  gratis tas

  bij invoer van 5

  eigen recepten!

  Gratis Inschrijven