Zeewolf

Hier vertellen wij je alles over Zeewolf. Het gebruik en handige weetjes en natuurlijk zoals je van ons gewend bent de lekkerste recepten met Zeewolf.

Gebruik van Zeewolf

Zeewolf

Zeewolf kun je op verschillende manieren bereiden. Je kunt de vis bakken, stomen, (marineren en) bakken, stoven, roken of pocheren. Aan de huidzijde bevindt zich vaak een wit dik vlies. Deze kan niet gegeten worden en moet verwijderd worden. Zeewolffilets smaken het lekkerst als ze worden gebakken. Door de zachte smaak van het visvlees, past zeewolf in veel menu?s. De vis kan worden opgediend met veel uiteenlopende soorten sauzen. In recepten waarin zeewolf wordt aanbevolen, kan de vis eventueel vervangen worden door zeeduivel en zonnevis.

  • Anarhichas lupusLatijnse naam
  • vers: 1 dag, ingevroren: 2 tot 3 maandenHoudbaarheid
  • blauwe zeewolf, gevlekte zeewolfSoorten
  • ZoutwatervissenCategorie
  • jaIn te vriezen

Algemene informatie over Zeewolf

De zeewolf is een vis die in de Noordelijke Atlantische Oceaan leeft. Hij wordt in het voorjaar vooral gevangen in IJsland. In de zomer volgt de visvangst de trek van de vis, en wordt hij voornamelijk in de kust voor Noorwegen, Denemarken en de kust van Schotland gevangen. Het is een vis met een flinke bek vol tanden. Dat heeft hij ook wel nodig, want hij voedt zich met schaal- en schelpdieren. Een zeewolf wordt ruim een meter lang. Hij heeft een ronde kop, een donkergrijze rug en een lange rugvin. Nederland voert deze vis als bijvangst van de tong en schol aan. De meeste zeewolfvangst komt echter uit Duitsland, Noorwegen en Rusland.

In de vishandel tref je de zeewolf over het algemeen in moten of gefileerd aan. Zeewolf is vers voornamelijk verkrijgbaar in de maanden april tot augustus. Maar de vis wordt zowel vers, als diepgevroren aangeboden en is daarom het hele jaar door verkrijgbaar. Verse vis heeft een vochtige, glanzende huid, zonder verkleuringen. De vis moet een frisse visgeur verspreidden. Vis eet je het best nog op de dag van aankoop. Je kunt de vis op de dag vaan aankoop anders ook meteen invriezen. Zo blijft de vis twee tot drie maanden houdbaar. Let bij voorverpakte vis op de houdbaarheidsdatum, vermeld op de verpakking. De zeewolf heeft een uitgesproken smaak. Het stevige visvlees is geschikt voor veel verschillende toepassingen in de keuken. In Scandinavië eet men graag de lever van deze vis. Zeewolf wordt niet alleen gevangen voor consumptie. Van de dikke stevige huid van de vis worden tassen, schoenen en boekomslagen gemaakt.

Zeewolf is een matig vette vis. Ze bevat veel eiwitten en mineralen. Ze levert een goede bron van vitamine A en B12. Het Voedingscentrum adviseert voor de gezondheid om twee keer per week vis op het menu te zetten.

Enkele gebruiksvormen van Zeewolf

Klik op de titel om recepten te zoeken met betreffende gebruiksvorm.

Onze laatste recepten met Zeewolf