Zoutwatervissen
Op deze pagina vind u een aantal producten in de categorie zoutwatervissen daarbij kunt u denken aan producten als ansjovis, haring, kabeljauw. Van al deze producten kunt u, door op de links onder de inleiding te klikken, meer warenkennis en ingredientinformatie vinden.- Ansjovis
De gezouten ansjovis is een prima smaakmaker om wat flauw smakende gerechten meer pit te geven. Ansjovis past in vis- en vleesschotels. Het visje combineert goed met lamsbout of ka… - Haring
Haring wordt veel rauw (al dan niet met een gesnipperd uitje) gegeten. Het blijkt dat in Nederland per regio verschillende smaakvoorkeuren gelden met betrekking tot het consumeren… - Kabeljauw
Kabeljauw kan op vele manieren worden bereid. Het is een vis die op een snelle makkelijke manier kan worden klaargemaakt. Kabeljauw kan worden gebakken, gestoomd, gepocheerd, gegri… - Kaviaar
Kaviaar van de beste kwaliteit eet je het liefst puur. Je proeft het in hele kleine porties. Gebruik een klein lepeltje (van steen, plastic of parelmoer) en leg hiermee een klein s… - Koolvis
U kunt vissticks direct uit de vriezer bakken in de pan of frituren. Kinderen vinden vissticks meestal erg lekker. Koolvisfilets kunt u stoven, koken en ook bakken of frituren. U k… - Makreel
Makreel kunt u grillen of bakken. U kunt makreel ook gerookt kopen. Gerookte makreel is geschikt voor snelle bereidingen. Het hoge vetgehalte van de vis maakt hem goed te combiner… - Rode poon
Rode poon kun je bakken, stoven, grillen of roken. Het vaste visvlees is geschikt voor meerdere bereidingen. Het is een makkelijk te bereiden vis. Je kunt van deze vis een heerlijk… - Sardientjes
Sardientjes zijn zowel gegrild of gebakken erg lekker. Men kan ze ook frituren. De sardientjes in blik zijn kant-en-klaar voor bereiding. Men kan de sardientjes in olie op het broo… - Schelvis
Het vlees van schelvis heeft een stevige structuur. De filets lenen zich goed om te bakken, koken, braden, stoven en grillen. Kruid de vis met viskruiden en bak vervolgens de schel… - Schol
Schol kan op vele manieren bereid worden. Gepaneerd en gefrituurd is hij erg populair bij jong en oud. Hij kan echter ook gegrild, gebakken, gestoofd, gepocheerd, en in de oven ber… - Tonijn
Tonijn kan worden gegrild of gebakken of in de oven bereid. Japanners eten hem graag rauw in fijne plakjes gesneden. De vis is erg geschikt voor het maken van sushi. Tonijn doet he… - Wijting
Wijting wordt vaak gebakken gegeten als lekkerbekje of kibbeling. Wijting is geschikt om te bakken, stoven en roken. Wijting wordt ook gebruikt bij voor de bereiding van soepen, vi… - Zeeduivel
Voor bereiding dient u het sterke vlies dat het visvlees omgeeft, verwijderen. U kunt ook aan de visboer vragen om hem alvast in mooie moten voor u te hakken. De vis heeft geen gra… - Zeetong
Zeetong kan op verschillende manieren bereid worden, van stomen tot barbecueën. De meest bekende manier om de vis te bereiden is “sole meunière”. Hierbij wordt de vis eerst i… - Zeewolf
Zeewolf kun je op verschillende manieren bereiden. Je kunt de vis bakken, stomen, (marineren en) bakken, stoven, roken of pocheren. Aan de huidzijde bevindt zich vaak een wit dik v…