100% luchtig brood van 1 kg
- Herkomst Nederland
- Categorie Broodgerechten
- Bereiden
- Kookboek van fiscalo
- 5 reviews
Keukenspullen
- Oven
- Zeef
Bereidingswijze
- Verwarm het tot ± 35 graden en los hier de in op.
Zeef in de beslagkom (ik ga ervan uit dat je een goeie deegmixer hebt) de . - Voeg de , de vitamine en de toe.
Voeg het gistmengsel toe.
Als alles een beetje gemengd is, voeg dan het toe.
Laat tenminste 15 tot 20 minuten kneden zodat het glutenproces goed op gang komt. - Kneed het tenslotte ± 5 minuten met de hand.
Breng het deeg terug in de beslagkom en bedek het met een natte theedoek.
Laat het 30 tot 45 minuten rijzen totdat het deeg zich tenminste verdubbeld heeft.
Kneed het deeg goed door (alle lucht eruit), maak er een langgerekte rol van en deponeer die in een 24 cm lange broodvorm. - De vorm niet (!) invetten en bloemen maar sec gebruiken.
Begin alvast de oven voor te verwarmen, temperatuur 225 tot 250 graden celsius (alleen onderwarmte).
Na ± een half uur is het deeg gerezen tot aan de top. - Plaats het in de oven.
Bak het 55 minuten zonder en 5 minuten met bovenverwarming.
Laat het afkoelen.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Boeren volkoren brood43u
-
Recept
Frans stokbrood (brood)423u55m
-
Recept
Vlaams brood42u
-
Recept
Volkoren meergranen brood42u30m
-
Recept
Focaccia (Italiaans brood)41u30m
-
Recept
Donkerbruin brood uit de broodbakmachine42u30m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in boter of margarine
- gist kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
- suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Sporen van sesam kunnen voorkomen in boter of margarine
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter of margarine kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter of margarine
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter of margarine kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter of margarine
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- Sporen van soja kunnen voorkomen in boter of margarine
- Sporen van vis kunnen voorkomen in boter of margarine
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept (5)
100% luchtig brood van 1 kg heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8.8 / 10 in 5 recensies
RESET
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 2378 kcal | 118% | 2378 kcal |
Vetten | 49 g. | 70% | 49 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 437 g. | 168% | 437 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 17 g. | 18% | 17 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |