Asperges
- Herkomst Frankrijk
- Categorie Lente
- Bereiden
- Kookboek van hoefblad
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
Bereidingswijze
- Kook de 10 minuten en spoel ze koud af.
- Pel ze en hak ze fijn.
- Hak de fijn en meng dit door de fijngehakte .
- Voeg wat en wat kookvocht toe.
- Schil de met een dunschiller.
- Wees voorzichtig met de top van de asperge.
- Het is het zachtste en meest fragiele deel.
- Snijd het harde gedeelte van de onderkant af en leg de asperge in een pan met water.
- Na alle geschild te hebben, haal ze dan direct uit het water en laat ze goed uitlekken.
- Zet een pan met water en een klontje op het vuur en breng aan de kook.
- Zet een tweede pan op het vuur met evenveel water en breng ook deze pan aan de kook.
- Doe de in het kokende water van de ene pan en wacht tot het water weer kookt.
- Vervolgens laat u het nu ca. 5 minuten koken.
- De moeten knapperig blijven.
- Haal ze dan met een spaan uit het water en breng ze over in de tweede pan met kokend water, dit om de smaak van de zachter te maken.
- Schik de op een schaal met de toppen naar één kant en dan trapsgewijs.
- Smelt de , maak dit goed heet zonder te laten verkleuren.
- Strooi nu het ei-mengsel over de en laat de toppen vrij.
- Giet tot slot de gesmolten er over.
Ook lekker om te maken
Variaties op Asperges
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Aspergesoep | 7 | Soepen |
Aspergesalade | 4 | Salades |
Roodbaars met spinazie en asperges | 3 | Vis en schaaldieren |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 236 kcal | 11% | 944 kcal |
Vetten | 26 g. | 38% | 104 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 11 g. | 4% | 44 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |