Schil de en kook ze in ruim water met wat zout(1 stuk) in circa 15-20 minuten gaar.
Laat ze goed uitlekken, afkoelen en snijd ze in stukjes van 3 cm.
Laat de papayabolletjes uitlekken.
Snijd de zalm(100 gram) in dunne reepjes.
Roer een saus van de mayonaise(1.5 eetlepels), kookroom(1.5 eetlepels), kerriepoeder(0.5 theelepels), vermout, zeer fijn gesneden gemberbolletje en de gembersiroop(1 eetlepel). (eventueel helemaal fijn maken met de staafmixer).
Breng op smaak met peper(1 stuk) en zout(1 stuk).
Maak per persoon een mooi bord op met de asperges(350 gram)(1 stuk), zalm(100 gram) en het fruit.
Dresseer de saus er over en garneer af met de fijn gesneden dille(1 eetlepel).
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Geen overeenkomsten gevonden.
Gluten
Sporen van gluten kunnen voorkomen in mayonaise
Suiker
Geen overeenkomsten gevonden.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
Sporen van ei kunnen voorkomen in mayonaise
Koemelk
mayonaise kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in kookroom
Mosterd
Sporen van mosterd kunnen voorkomen in mayonaise
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
mayonaise kan sporen bevatten van lactose en Allergie in kookroom
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Geen overeenkomsten gevonden.
Soja
Sporen van soja kunnen voorkomen in mayonaise
Vis
zalm is niet geschikt voor een vis-intollerantie
Zoutarm
zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept (3)
Aspergesalade met gerookte zalm en papaja heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 3 recensies RESET
Gerben, is inderdaad lekkerder met verse papaya, maar die zijn hier in Spanje zelden te koop dan moet je wel.
Onbegrijpelijk dat dit recept gemaakt wordt met papaya uit een pot! Kook met verse ingrediënten!
Recept roept op tot bereiding ervan, maar dan wel met verse papaya!
Gerben 21 juni 2013
Lijkt me heel geschikt voor de paasbrunch. Bedankt!
Marjolijn 12 maart 2012
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.