Aspergesalade met gerookte zalm en papaja

Ingrediënten

+ -
print

Salade van asperges:

Voor de saus:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Staafmixer

Bereidingswijze

  1. Schil de en kook ze in ruim water met wat in circa 15-20 minuten gaar.
  2. Laat ze goed uitlekken, afkoelen en snijd ze in stukjes van 3 cm.
  3. Laat de papayabolletjes uitlekken.
  4. Snijd de in dunne reepjes.
  5. Roer een saus van de , , , vermout, zeer fijn gesneden gemberbolletje en de . (eventueel helemaal fijn maken met de staafmixer).
  6. Breng op smaak met en .
  7. Maak per persoon een mooi bord op met de , en het fruit.
  8. Dresseer de saus er over en garneer af met de fijn gesneden .
  9. Geef er stokbrood en boter bij.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in mayonaise
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in mayonaise
  • mayonaise kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in kookroom
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in mayonaise
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • mayonaise kan sporen bevatten van lactose en Allergie in kookroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in mayonaise
  • zalm is niet geschikt voor een vis-intollerantie
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (3)

Aspergesalade met gerookte zalm en papaja heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 3 recensies
RESET

Gerben, is inderdaad lekkerder met verse papaya, maar die zijn hier in Spanje zelden te koop dan moet je wel.
katrien-spanje 19 juli 2013
Onbegrijpelijk dat dit recept gemaakt wordt met papaya uit een pot! Kook met verse ingrediënten! Recept roept op tot bereiding ervan, maar dan wel met verse papaya!
Gerben 21 juni 2013
Lijkt me heel geschikt voor de paasbrunch. Bedankt!
Marjolijn 12 maart 2012

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
131 kcal
6%262 kcal
Vetten
6 g.
9%12 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
5 g.
2%10 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Aspergesalade met gerookte zalm en papaja