Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Heerlijke sladressing recept
Heerlijke sladressing recept

Heerlijke sladressing


Ingrediënten


Bereidingswijze


Doe de 5 lepels balsamicoazijn in een kom of maatbeker. Voeg 1 eetlepel suiker toe en los deze op in de azijn. Het is erg belangrijk dit nu te doen later zal de suiker nl. niet meer oplossen. Nu dus flink roeren tot echt alle suiker is opgelost. Proef het even. Het moet zoet zijn maar je moet het zuur nog wel proeven.

Snij de knoflook heel fijn. En strooi hier wat zout op. Ook de blaadjes van de rozemarijn en blaadjes van de tijm heel fijn snijden. Voeg toe aan de balsamicoazijn. Laat dit even staan zodat de smaken lekker in elkaar kunnen trekken.

Voeg vervolgens de olie toe maar doe dit net als een rattenstaartje. Beetje voor beetje dus.En onder voortdurend kloppen met een klopper. Je zult zien dat hoe meer olie je toevoegt hoe dikker de dressing gaat worden.
De dressing moet echt lobbig zijn. Als het echt goed lukt dan zijn de azijn en olie gemengd. Soms wil dat echter niet lukken maar de smaak is er niet minder om.

Ik varieer ook vaak door 100ml zonnebloemolie en 50 ml olijfolie te gebruiken. Of ook met een deel walnootolie.

Een dressing waar vrienden en kennissen voor terug komen. En steeds zullen vragen of je die sla nog eens maakt.

Het is ook makkelijk om deze dressing direct in een jampot te maken dan kun je goed schudden en kan hij zo ook de koelkast in.

Serveersuggesties

Gemengde sla soorten met wat kleine tomaten in vieren gesneden. Blokjes komkommer, gele paprika en wat pijnboompitjes. En dan deze dressing er overheen.

Allergenen Informatie

Voor dit heerlijke sladressing recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven