Bagels (ongeveer 16 stuks)

Ingrediënten

+ -
print

Voor de garnering:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Bakplaat
  • Pan
  • Oven
  • Zeef

Bereidingswijze

  1. Verkruimel de door de met de .
  2. Gebruikt u gedroogde , laat het mengsel dan 10 minuten staan tot zich schuim vormt.
  3. Zeef de bloem met het in een kom.
  4. Klop het eiwit schuimig.
  5. Schep het gistmengsel, de en het eiwit door de bloem zodat u een zacht deeg krijgt.
  6. Kneed het 5 minuten tot het glad en elastisch is.
  7. Laat het deeg afgedekt met ingevette plastic folie circa 1,5 uur rijzen tot het dubbele volume.
  8. Sla het deeg in en verdeel het in 16 stukken.
  9. Rol elk stuk uit tot een sliert van 15 cm.
  10. Vorm hiervan ringen.
  11. Leg ze op een ingevette bakplaat en laat ze afgedekt met een theedoek rijzen tot het dubbele volume.
  12. Verwarm de oven voor op 200°C.
  13. Breng een grote pan met water aan de kook.
  14. Houd het water tegen de kook.
  15. Dompel de bagels met 3 tegelijk 20 seconden in het water.
  16. Schep ze eruit met een schuimspaan en leg ze op een ingevette bakplaat.
  17. Roer de eierdooiers los met 1 eetlepel water en bestrijk hiermee de bagels.
  18. Bestrooi de bagels met zaadjes of .
  19. Bak ze in 20 minuten in de oven goudbruin.
  20. Serveer ze doorgesneden en belegd met roomkaas of gerookte zalm.
25
25
25

Ook lekker om te maken

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in gist
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • sesamzaad is niet geschikt voor een sesam-intollerantie
  • ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk en boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • melk en boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
85 kcal
4%340 kcal
Vetten
11 g.
17%44 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
3 g.
1%12 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Bagels (ongeveer 16 stuks)