Balkenbrij

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Zeef

Bereidingswijze

  1. Kook het vlees in ongeveer 2 liter water met wat zeer gaar.
    Zeef zonodig de bouillon en houdt deze licht aan de kook.
    Kruid de vleesbouillon nu met het rommelkruid en met de andere genoemde kruiden.
    Over smaak valt niet te twisten, maar zorg ervoor dat de bouillon in dit stadium behoorlijk pittig smaakt.
    Wanneer er straks het bijkomt, vlakt die de smaak namelijk weer af.
    Doe dan het gemalen vlees erbij, breng aan de kook en vervolgens roert u er het erdoor.
    Zeef deze eventueel eerst.
    En nu maar roeren, roeren, roeren tot de lepel in de brijpot staat en het geheel gaar is.
    Spoel intussen stenen of glazen schalen om met water.
    Stort daar de gare balkenbrij in en laat deze opstijven.
    Snijd balkenbrij in plakken van 1 centimeter dik en bak deze aan beide kanten in een ongeveer gelijk mengsel van heet en rundervet tot er een lekker korstje op zit.
    Eet smakelijk!
25
25
25

Ook lekker om te maken

Variaties op Balkenbrij

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Balkenbrij
VariatieAantalGang
Balkenbrij4Streekgerechten
Balkenbrij en zure zult1Bijgerechten
Brabantse balkenbrij van mijn moeder1Hapjes

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Balkenbrij heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Ga het zeker maken, bedankt!
scotsman 21 januari 2013

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
360 kcal
18%1440 kcal
Vetten
2 g.
3%8 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
69 g.
26%276 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Balkenbrij