Balkenbrij
- Herkomst Nederland
- Categorie Lunchgerechten
- Bereiden
- Kookboek van jaccor
- 1 reviews
Keukenspullen
- Zeef
Bereidingswijze
- Kook het vlees in ongeveer 2 liter water met wat zeer gaar.
Zeef zonodig de bouillon en houdt deze licht aan de kook.
Kruid de vleesbouillon nu met het rommelkruid en met de andere genoemde kruiden.
Over smaak valt niet te twisten, maar zorg ervoor dat de bouillon in dit stadium behoorlijk pittig smaakt.
Wanneer er straks het bijkomt, vlakt die de smaak namelijk weer af.
Doe dan het gemalen vlees erbij, breng aan de kook en vervolgens roert u er het erdoor.
Zeef deze eventueel eerst.
En nu maar roeren, roeren, roeren tot de lepel in de brijpot staat en het geheel gaar is.
Spoel intussen stenen of glazen schalen om met water.
Stort daar de gare balkenbrij in en laat deze opstijven.
Snijd balkenbrij in plakken van 1 centimeter dik en bak deze aan beide kanten in een ongeveer gelijk mengsel van heet en rundervet tot er een lekker korstje op zit.
Eet smakelijk!
Ook lekker om te maken
-
Recept
Balkenbrij42u
Variaties op Balkenbrij
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Balkenbrij | 4 | Streekgerechten |
Balkenbrij en zure zult | 1 | Bijgerechten |
Brabantse balkenbrij van mijn moeder | 1 | Hapjes |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept (1)
Balkenbrij heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 360 kcal | 18% | 1440 kcal |
Vetten | 2 g. | 3% | 8 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 69 g. | 26% | 276 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |