Bapao broodje kippenvlees

Ingrediënten

+ -
print

Deegbeslag:

Pittige vulling :

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Stoompan
  • Pan

Bereidingswijze

  1. Laat het even tot "leven" komen in een kom met 200 mililiter niet al te warm .
  2. Meng het met gistwater, , , snufje en kneed het tot een stevig, klontvrij deeg.
  3. Laat het deeg in de kom onder een theedoek op een niet tochtige plaats 1 uur rijzen.
  4. De deegbal zal flink in omvang toenemen.
  5. Snipper de en fijn.
  6. Verhit iets in de pan en fruit de met .
  7. Voeg het gehakt toe en bak het samen met de en rul.
  8. Pers de knoflook uit boven de pan en breng het op smaak met .
  9. Maak van het gerezen deeg 10 mooie egale bollen.
  10. Vul de bollen door met een lepel een gat in het deeg te maken en de vulling erin te stoppen.
  11. Stop de bol daarna goed dicht.
  12. Er mag best veel deeg zijn en in verhouding weinig vulling.
  13. Leg de gevulde bapao broodjes op een met bloem bestoven werkvlak om nog eens na te rijzen.
  14. Stoom de broodjes in een stoompan in 30 minuten gaar.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in sambal
  • gist en sambal kan sporen bevatten van gluten en Allergie in tarwebloem en sojasaus
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in sambal
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van schaaldieren kunnen voorkomen in sambal
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van vis kunnen voorkomen in sambal
  • zout en zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
596 kcal
29%2384 kcal
Vetten
10 g.
14%40 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
102 g.
39%408 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Bapao broodje kippenvlees