Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Aardperen in witte saus met Japanse Kwee


Ingrediënten


Bereidingswijze


Was de aardperen en schraap of schil ze zo dun mogelijk. Snijd alle groene delen weg, ze worden zwart gedurende het koken. Snijd de aardperen in bolletjes, schijfjes of teerlinkjes naar believen en besprenkel met citroensap. Was de Japanse Kwee en snijd de appeltjes in vieren (niet schillen). Haal het klokhuis met de pitten er uit. Snijd in schijfjes. Zet een potje met wat zout water op en breng aan de kook. Breng er de aardperen en de kwee in met de citroenmelissen en laat 1 2 minuten koken. Pel de ui, snipper en fruit in wat olie. Onderwijl maak je witte saus: Breng 250 mililiter melk aan de kook met wat peper en zout. Roer de bloem los in 50 mililiter koude melk. Als de melk kookt, voeg dan de opgeloste bloem bij de melk, met de gefruite ui en roer tot het kookt. Laat nog 2 minuten zachtjes doorkoken tot ingedikt. Laat aardperen en kwee uitlekken. Voeg de witte saus aan de aardperen toe. Smaak af met peper en zout en dien op met rijst, gekookte granen, of pasta.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit aardperen in witte saus met japanse kwee recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven